X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  נאומים
טעות שיקול הדעת באוצר גורמת לסיום עידן ההפקדות לקופת גמל עבור הילדים והנכדים
▪  ▪  ▪

מזה שנים רבות, דרך מקובלת של הורים לחסוך עבור ילדיהם (ושל סבים וסבתות לחסוך עבור נכדיהם) היא להפקיד עבורם סכום חודשי לקופת גמל. השאיפה היא כי במקביל לגדילת הילד, יגדלו ויצמחו גם הסכומים בקופה, ולכשיגיע הילד לגיל המיועד (ובלבד שחלפו 15 שנה מפתיחת הקופה), יוכל למשוך את הכספים ולהחל בחיים עצמאיים מנקודת זינוק טובה יותר.
ההפקדה לקופות גמל לעצמאים היתה אטרקטיבית עד לאחרונה גם משיקולי מס - ההפקדות הקנו פעמים רבות הטבות מס למפקידים (בכפוף לנתונים ספציפיים בדבר גובה השכר של המפקיד ותקרות הפקדה מקסימליות לקופות גמל), וכמו כן מלוא הסכום (קרן ורווחים) היה פטור לחלוטין ממס במשיכה.
החל מ-1.1.2003, אמנם נקבע כי במשיכה יתחייבו הרווחים במס בשיעור של 15% (למעט במשיכה בגיל פרישה) ועם זאת, האפיק נותר עדיין פופולרי למטרת חסכון ל-15 שנה, לאור העובדה שאף יתר התוכניות בשוק ההון ממוסות (לרבות תוכניות חסכון), לאור העובדה שהמס מוטל רק במשיכה בעוד שנים רבות, ולאור האפשרות לקבל בנסיבות מסויימות הטבות מס כבר בהפקדה.
לאחרונה, התקבל תיקון לתקנות קופות הגמל, שדומה שהוא סותם את הגולל על הנוהג של הפקדות לקופות גמל עבור הילדים והנכדים. השינוי המרכזי והמכריע אותו יש לקחת בחשבון הוא כי ביחס להפקדות החל מ-1.1.2006 - תקופת ההמתנה עד למשיכה ללא קנס לא תהיה עוד 15 שנה - אלא ניתן יהיה למשוך את הכספים לכל המוקדם כאשר יגיע "הילד" לגיל 60. על משיכה מוקדמת של סכומים אלה בניגוד לתקנות יחול קנס בשיעור מינימלי של 35% על מלוא הסכום שנמשך - לרבות על הקרן!
פתרון (אם כי חלקי בלבד) למצב עשוי להיות כזה שבמקום להפקיד על שם הילד לקופת הגמל, יופקדו הסכומים בקופה על שם ההורה (או הסב), ואז ניתן יהיה למשכם החל מגיל 60 של ההורה ולהעניקם לילד במתנה. כך, ניתן לכאורה לקצר במידה ניכרת את משך ההמתנה עד למשיכה. עם זאת, יש לקחת בחשבון שגם פיתרון זה אינו תמיד ישים לאור הוראה נוספת שנכללה בתיקון החקיקה האחרון: כאשר ההורה נולד אחרי שנת 1961 נקבע כי הוא יוכל להפקיד כספים לקופת הגמל (למטרת תגמולים) רק אם במקביל מופקד עבורו למטרת פנסיה סכום מינימלי של 16% מהשכר הממוצע במשק (כ-1,100 ש"ח לחודש) - וזאת בלא תלות בגובה השכר בפועל של המפקיד.
מטרת התיקון האחרון של תקנות קופות הגמל - הן ביחס להגבלת המשיכה לגיל 60, והן ביחס להתניית ההפקדות בהפקדה לפנסיה, היתה לנסות ולעודד את הציבור לחסוך למטרת פנסיה. עם זאת, הדרך שננקטה היא לטעמנו שגויה. במקום לעודד את הציבור לחסוך לפנסיה בדרך של הגדלת ההטבות לפנסיה, הדרך שננקטה על-ידי האוצר היא של פגיעה באפשרות להפקיד לקופות גמל (לתגמולים).
התוצאות של דרך זו עלולות פעמים רבות להחטיא את המטרה ולהיות במקרה הטוב - מעבר לאפיקי חסכון אחרים (כדוגמת פתיחת תוכניות חסכון לטווח ארוך), ובמקרה הפחות טוב - הפסקה של החסכון לטווח ארוך.

הכותב הינו עו"ד העוסק בתחום המס ממשרד עו"ד דר' אבי אלתר ושות' וחבר וועדות המיסים של לשכת עורכי הדין
תאריך:  12/06/2005   |   עודכן:  13/06/2005
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עו"ד אברהם סימון
בית משפט המחוזי פסק: הפטור מהכללת שטחים מסוימים של הבית המשותף, לצורך חישוב "יחידת השטח" החבה בתשלום ארנונה, ניתן לשטחים המשמשים לחניית מכוניות, בין ששטחים אלה ממוקמים בבנין מגורים ובין אם יחידותיו או דירותיו משמשות כמשרדים, ובלבד ששטחי החניה ממוקמים בשטח חצר הבית שאינו מקורה, או בשטחים מקורים "פרטיים" המיועדים לחניית מכוניות פרטיות בלבד
עו"ד אברהם סימון
 האם ניתן ליצור נאמנות עפ"י סעיף 69 לחוק מיסוי מקרקעין לטובת נהנה שאינו ידוע? הצהרת הנאמנות חייבת לזהות נהנה ספציפי וקונקרטי, ועל-דרך זו מְקַבֵּעַ נאמן את מעמדו כנאמן עבור אותו נהנה. אין לו לנאמן אופצייה לבור לו נהנים כרצונו לאחר יום ההצהרה
רונן ארויו, עו"ד (רו"ח)
רונן ארויו, עו"ד (רו"ח); איתי הוכברג, משפטן
רשימה ראשונה בסדרה
עו"ד תומר ח. הנריק ריטרסקי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il