משתלות גבעת ברנר יערכו בחג השבועות, יום שישי 29.5, מפגש שיוקדש לטעמים ולריחות של המטבח התנכ"י: "כל מה שרצית לדעת ולא העזת לשאול...על 7 המינים". במפגש יוצגו שימושים קולינריים בגידולים האופיינים לארץ ישראל ובהם תמר, עלי גפן, חיטה ירוקה שטרם הבשילה ועוד.
מיכל קאופמן, מדריכה בכירה משמורה נאות קדומים, תרצה על השימוש התנ"כי בשבעת המינים להכנת מאכלים. במפגש היא תלמד כיצד להכין דבש סילאן מתמרים ותספר מדוע אנו בטוחים שבתקופת התנ"ך הדבש היה דבש תמרים ולא דבש דבורים או חרובים.
בעונת האביב שיחי הגפן מתמלאים בעלים וזה המועד המתאים להכנת מאכלים מעלי גפן ממולאים בגבינה עם עשבי תיבול, עדשים או מאכלים אחרים.
המפגש יעסוק גם בשימוש בחיטה ירוקה עוד לפני שלב ההבשלה. בעבר החיטה הירוקה נחשבה לאוכל של עניים, אולם בשנים האחרונות התרבו העדויות המחקריות על הערך התזונתי שלה והיא תופסת מקום חשוב במטבחי גורמה. באמצעות הכנה נכונה של החיטה אפשר לקבל טעם מעושן ומתוק וליהנות מטעם מיוחד שמגוון את הארוחה.
מיכל תרצה גם על המקורות של שבעת המינים ומה המכנה המשותף שלהם שהפך אותם למעין "סיירת הגידולים" שבהם נתברכה הארץ - למה למשל לא נכללו השקד או החרוב בקבוצה זו?
במפגש מיכל לא תהסס לנפץ כמה מהאמונות הרווחות. למשל, הביטוי "ארץ זבת חלב ודבש" שמצוטט רבות ומשרד התיירות משתמש בה בכדי למשוך תיירים לבקר בארץ מופיע בתנ"ך בהקשר שלילי של חורבן. כשהנביא ישעיהו מתאר את "היום ההוא", שיאכל כל הנותר בקרב הארץ חמאה ודבש הוא ממש לא מתכוון לנופש קסום ומפנק עם ארוחת בוקר מלכותית, אלא לשממה וחורבן הרס של גידולים ושגשוג של צמחי בר וחיות טרף.
המפגש יחל בשעה 10:00. ההשתתפות אינה כרוכה בתשלום אך מומלץ להירשם מראש בטלפון: 08-9443952.
תוכנית המפגשים של משתלות גבעת ברנר מתפרסמת באתר:
www.gardens.co.il.