בית בלב, הרשת לגיל המבוגר מקבוצת מכבי שירותי בריאות, מובילה את תחום התזונה לגיל השלישי בישראל. אחרי כינוס התזונה לגיל השלישי, שנחל הצלחה רבה ואיגד את הגורמים המובילים בענף, ארגנה הרשת קורס ראשון מסוגו לאחראיות המזון המחלקתיות ממרכזי האשפוז של הרשת וממרכזים אחרים בנושא תזונת מטופלים בגיל השלישי. יש לציין כי זהו הקורס הראשון אי-פעם שנערך לסקטור זה.
בין הנושאים שנלמדו בקורס: גמילה מהזנה מלאכותית, התאמת תזונה נכונה וזמני אכילה למחלות המטופל ותרופותיו, חידוד נהלים של משרד הבריאות, ניהול סיכונים ומניעת טעויות בעבודה. כמו-כן, עברו המשתתפות סדנת תקשורת שנועדה לשפר את הקשר בין אנשי הסגל הרפואי והמטופלים בבית החולים. בין המרצים בקורס היו בכירים במשרד הבריאות ובכירי הרשת - תזונאים, פיזיותרפיסטים, קלינאיות תקשורת ואחיות.
הקורס נחתם על-ידי מנכ"ל רשת בית בלב, יעקב סלע, שדיבר על חשיבות ההשתלמויות המקצועיות ברשת וחילק תעודות למשתתפי המחזור הראשון. "יזמנו את הקורס לאחראיות המזון אחרי שהבנו בכינוס התזונה עד כמה חשובה שרשרת המזון בבית החולים, ולכן יש חשיבות להעביר השתלמויות בנושא לא רק לתזונאים ולרופאים, אלא לכל איש מקצוע שאחראי על המזון שמחולק למטופלים". סלע ציין, כי בשל הביקוש הרב נאלצה הנהלת הרשת לדחות פניות רבות, אך בקרוב ייפתחו קורסים נוספים בנושא.