החווה התיירותית בל עפרי ברמת הגולן עורכת בחג סוכות סדנאות לכל המשפחה ליצירת מזון מן הטבע
המשתתפים יתנסו במסיק זיתים וכבישתם, הכנת שמן זית, אפיית לחם איכרים וגבינות בשיטות מסורתיות מימי קדם.
החווה התיירותית - חקלאית בל עפרי בקדמת צבי ברמת הגולן מציעה למשפחות לחוות בחג הסוכות את אורחות החיים בימי התלמוד. במהלך החג יערכו בחווה סדנאות לכל המשפחה, שמעניקות חוויה ייחודית של הכנת מזון בדרכים שהיו נהוגות בימי קדם.
הסדנאות נערכות במתחם שמשחזר כפר תלמודי עתיק. גולת הכותרת של סדנאות חג הסוכות היא השתתפות במסיק זיתים שמתחיל בעונה זו והתנסות בכבישת זיתים והכנת שמן זית. בנוסף ניתן להתנסות בהכנת לחם איכרים כולל טחינת גרעיני החיטה באבן ריחיים ואפייה עצמית של הלחם, הכנת גבינות עיזים ועוד.
בתום הסדנאות המשתתפים מוזמנים למסעדה בחווה כדי לאכול מפרי עמלם. אפשר לשדרג את הארוחה במסעדה עם מאכלים ביתיים וטעימת יינות מיקב הבוטיק "עין נשוט" הממוקם בבונקר סורי נטוש במתחם החווה.
חוות בל עפרי היא מקלט לבעלי חיים שגורלם התאכזר להם והם נולדו עם נכות או נפגעו בתאונות, אומצו ועברו תהליך של שיקום. החיות הפגועות שאיש לא רצה בהן זקוקות לתמיכה מיוחדת, המבקרים יכולים לטפל וללטף סוסים, חמורים, עופות, מכרסמים, זוחלים, טלאים ובעלי חיים נוספים.
הסדנאות והסיורים המודרכים במתחם יערכו בכל יום מערב חג הסוכות ועד מוצאי שבת שלאחר שמחת תורה (22.9-2.10) בין השעות 10:00-18:00 עם אפשרות לסדנאות עם ארוחת ערב מעבר לשעות הפעילות.
תאום מראש בטלפון: 052-8805026 (תמי). מחיר השתתפות בכל סדנה: 30 ש"ח.
פרטים על בל עפרי והסדנאות באתר:
www.bellofri.co.il