X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  הודעות כלליות
- הודעה מטעם בל עפרי
▪  ▪  ▪
[צילום: יח"צ]

בחווה החקלאית- תיירותית בל עפרי בקדמת צבי שברמת הגולן יערכו במהלך חג החנוכה סדנאות וחוויות לכל המשפחה בסימן מסיק הזיתים ושמן הזית, מסמליו של החג. הסדנאות תאפשרנה לבני הדור הצעיר וגם למבוגרים לחוות את דרך הכנת שמן הזית וכבישת הזיתים בעבר.
המשתתפים בסדנת שמן הזית יוזמנו למסוק זיתים בעצמם וליצור שמן זית תוך שהם נעזרים באתון ששמה "חמוריקה" שתסובב את אבן ה"מלל" ותמחץ את הזיתים אל מול אבן "הים". לאחר מכן סוחטים את ה"עקלים", עם עיסת הזיתים בעזרת קורות "בתולות בית הבד". ולבסוף אוספים את השמן שיצוף לתוך כלי קיבול.
סדנה נוספת שתערך ב"בל עפרי" תוקדש לכבישת זיתים והכנת זיתים מחורצים, שבורים וזיתים כבושים בשמן זית.
סדנה שלישית תוקדש לאפיית לחם המשובץ בעשבי תיבול וזיתים. את הלחם אופים במקום בתנור החימר "הפרנה".
חוות בל עפרי בנויה בסגנון בנייה יחודי של כפר תלמודי, שכולל כרם ענבי שירז, גת משוחזרת, מתחם של בית בד ליד שורות עצי זית הנטועים בחצר, באר מים מרהיבה ולידה תנור חימר לאפיית לחם. עוד במתחם יקב הבוטיק "עין נשוט" הממוקם בבונקר סורי נטוש המספק תנאים אידיאלים לשמירת היינות ופינת חי שחלק מבעלי החיים מצאו בה בית חם לאחר שעברו חוויות קשות.
במתחם בל עפרי מסעדה בעלת עיצוב ייחודי שנבנתה מחומרים ממוחזרים או חומרי בניה מקוריים ברמת הגולן. במהלך ימי החג יוגשו במסעדה מאכלים המבוססים על שמן זית וזיתים. לדוגמה תפנד זיתים ממינים שונים שילוו את הארוחות, זיתים מבושלים בדגי מושט ורוטב עגבניות חריף ותבשילי קדרה של ירקות שורש,דגנים ,קיטניות וזיתים כבושים מלווה בפוקצ'ות ולחמים ממולאים בזיתים מתובלים ועגבניות מיובשות.
הסדנאות יערכו בכל ימי חג החנוכה כולל בסוף השבוע בין השעות 10:00-17:00.
המחיר לסדנה הוא 30 שקל למשתתף וההורים המלווים יועלו לשלם 25 שקל לסיור וטעימות היין ממרתף היינות של יקב עין נשוט הממוקם בחווה.
לפרטים ולתיאום, תמי בטלפון: 052-8805026.
מידע על "בל עפרי" באתר: [קישור]

תאריך:  20/10/2010   |   עודכן:  20/10/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il