X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  הודעות כלליות
- הודעה מטעם פייזר
▪  ▪  ▪

בימים הקרובים יעלה בארץ קמפיין אזהרה מפני השימוש בתרופות מזויפות. הקמפיין בחסות קופות החולים כללית, מכבי, מאוחדת ולאומית, חברת התרופות פייזר ובעידודו של משרד הבריאות.
הקמפיין יעלה ב-19 בנובמבר בערוצי הטלוויזיה ובשלטי חוצות, באמצעות משרד הפרסום גלר נסיס PUBLICIS. הסרטון מתאר בהומור ארנב המדמה תופעות לוואי משימוש בתרופות מזויפות כדוגמת רעידות, גירוי, כאבי ראש, הקאות והזיות. ההחלטה לעשות שימוש בהומור על-מנת להעביר מסר רציני, נובעת מתוך ההכרה כי להבדיל מהשימוש בהפחדה, במקרים של מסרים חשובים ורציניים, יוצר ההומור חיבור בין הצופה למסרים. במקרים של הפחדה מוגזמת יוצר הצופה נתק בינו לבין הפרסומת ולמסר שהיא מעבירה.
ישראל נמצאת בין 10 המדינות המובילות בעולם בזיופי תרופות ומדורגת במקום ה-8. על-פי הערכות, 1 מכל 100 ישראלים רוכש תרופה מזויפת בידיעה או שלא בידיעה. על-פי סקר שנערך עבור פייזר על-ידי מכון מותגים, רק 12% מגברים ו-7% מהנשים, מודעים לעובדה כי מרבית התרופות לטיפול בהפרעות זקפה הנמכרות באינטרנט הן מזויפות. במדינות מתפתחות מגיעות התרופות המזויפות לכ-10% מהאוכלוסיה. כ-33% מהתרופות המזויפות שנתפסות אינן מכילות חומרים פעילים כלל. 52% מהתרופות הינן בעלות מינון לא נכון של מרכיבים ו-20% מהתרופות המזויפות הכילו חומרים שאינם אמורים להיכלל בהם לרבות רעל עכברים וחומצת בור (Boric acid) הגורמת לכשל בכליות.
במהלך השנה האחרונה תפסה משטרת ישראל כמויות גדולות של תרופות מזויפות בפשיטות שנערכו ברחבי הארץ. בחלק מהמקרים מדובר ברשתות פשע רחבות היקף, המשתמשות בישראל כציר מרכזי במעבר התרופות מארצות המקור כדוגמת סין ומדינות ערב לשאר העולם.
סוחרים בתרופות מזויפות מעורבים בדרך-כלל גם בסחר בנשק ובמימון ארגוני טרור שונים ברחבי העולם. ארגונים אלה עושים שימוש בערוצי הפצת התרופות המזויפות, כמו גם בהפצתם של סמים ונשק כחלק מתוכנית המימון של פעילויות הטרור.
לדברי, יאיר עמיקם, סמנכ"ל הסברה וקשרי חוץ במשרד הבריאות, תרופות מזויפות הפכו למכת מדינה ומשרד הבריאות מוטרד מאוד מן התופעה ההולכת ומתרחבת. אזרח חולה שרוכש תרופה מזויפת, בין אם ביודעין או שלא ביודעין, מסכן את בריאותו ואת חייו.
המחקרים מראים כי מרבית הציבור אינו מודע לעובדה כי התרופות המוצעות למכירה באינטרנט הינן ברוב המקרים תרופות מזויפות, אלא אם מדובר בבית מרקחת אינטרנטי ברישיון. החלטנו לצאת בקמפיין אזהרה ומודעות על-מנת להביא לידי הציבור את הסכנות בתרופות שאינן נרכשות בבתי מרקחת מורשים ועל-מנת לקרוא לציבור להגן על עצמו ועל בריאותו.
לדברי עופרה פיינמסר, מנכ"לית פייזר ישראל, ערוצי ההפצה הפופולריים של תרופות מזויפות כוללים אינטרנט, פרסום בעיתונות, תרופות ביבוא אישי, ושווקים. 62% מתרופות המרשם הנרכשות דרך האינטרנט הן מזויפות. ארגון הבריאות העולמי מנבא כי המכירות של תרופות מזויפות יגיעו השנה לערכים של כ-75 מיליארד דולר. עוד מוסיפה פיינמסר כי התרופות המובילות ברשימת התרופות המזויפות הינן תרופות נגד מלריה ושחפת, אנטיביוטיקה, תרופות מדכאות תאבון, נוגדי קרישה וחיסונים וכמובן תרופות לטיפול בהפרעות זקפה כדוגמת ויאגרה.

תאריך:  16/11/2010   |   עודכן:  16/11/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
הילי וואלך
- הודעה מטעם שטיינר
קרן גרימברג
- הודעה מטעם עמותת רוח נשית
דגנית קניג
- הודעה מטעם הקריה הרפואית רמב"ם
דבורה שרר
- הודעה מטעם המרכז הלאומי להשתלות
- הודעה מטעם בית ההשקעות תמיר פישמן
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il