X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  הודעות כלליות
- הודעה מטעם איגוד לרפואה גריאטרית
▪  ▪  ▪

יו"ר האיגוד לרפואה גריאטרית, ד"ר שי בריל: החולים הסיעודיים זוכים ליחס גרוע יותר מאשר מחבלים שנתפסים.
ד"ר בריל, שדיבר ביום עיון של המי"ל, אמר כי הוא בוש ונכלם כשהוא מאיים להשליך חולה החוצה בגלל מחסור באמצעים.
"היחס של החברה בישראל לחולים הסיעודיים הוא מחפיר. החולים הסיעודיים זוכים ליחס גרוע יותר מאשר מחבלים רוצחים שנתפסים." כך אמר ד"ר שי בריל, יו"ר האיגוד לרפואה גריאטרית ומנכ"ל בי"ח רבקה, בהרצאה ביום עיון מטעם המי"ל (המרכז הישראלי לניהול), על השירותים הסיעודיים, שהתקיים בכפר המכביה בר"ג.
ד"ר שי בריל טען, כי הטיפול בחולים בעלי מוגבלויות תפקודיות אינו כלול כיום בסל הבריאות, הסיוע מתוקף חוק הסיעוד הוא קטן, עלות אחזקת עובד זר היא גדולה והדבר מביא לעומס כלכלי ורגשי חמור על המשפחות הנושאות בעיקר הנטל של הטיפול בהורים שהם חולים סיעודיים.
לדבריו, לא אחת הוא בוש ונכלם כאשר הוא מאיים על משפחה להשליך חולה סיעודי החוצה בגלל היעדר תקציב לכיסוי עלות האשפוז הסיעודי. לדברי ד"ר בריל, ישנם מצבים רבים שבהם לא נותר עוד כסף לקופות החולים, לבית החולים עצמו ולמשפחה ובמצב כזה אין מנוס מהפעלת איום על המשפחה תוך תביעה למלוא ההשתתפות בכיסוי עלות האשפוז.
ד"ר בריל קבל על כך שאפילו בארה"ב הקפיטליסטית מחויבת כל מדינה ומדינה להעניק מיטה לחולה סיעודי שהפך עני וזאת תוך 48 שעות. "הפכנו למדינה מטורפת שדורשת כסף מחולים סיעודיים עניים שאין להם אמצעים" הדגיש ד"ר בריל.
לדברי ד"ר בריל, אחת הבעיות המרכזיות של החולים הסיעודיים הוא היעדר רצף טיפולי ופיצול השירותים בין הגורמים הטיפוליים השונים, היעדר תמריץ להשקעה בבתי-חולים סיעודיים ותקופת המתנה ארוכה לכל מיטה.
ד"ר בריל קרא להעביר את הטיפול הסיעודי לקופות החולים ולהפעיל מערך רב-תחומי (רופא-אחות-עובדת סוציאלית) שיוכל להעניק טיפול מקיף, תוך אבחון מוקדם ומניעת התדרדרות פיזית ונפשית של הקשיש. כן קרא ד"ר בריל להקים ועדות משותפות לגורמי האשפוז הסיעודי, כפי שהמליצה בשעתו ועדת שטסמן.
דורון כרמי, ראש אגף ביטוח בריאות ב"שירותי בריאות כללית", קרא להפעיל ביטוח סיעודי באמצעות חברות הביטוח. לדבריו, רק חברות הביטוח מצוידות בידע ובמומחיות האקטוארית הנדרשים להפעלת שירות של ביטוח סיעוד. לעומתו יצחק גנור, ראש אגף כספים וכלכלה ב"מכבי שירותי בריאות", קרא להפעיל את הביטוח הסיעודי ליד קופות החולים, תוך הפרדה משפטית וכלכלית בין התחום הסיעודי לתחום הבריאותי, דבר שיבטיח רצף טיפולי בחולה הסיעודי.
פרופ' דן מיכאלי, יו"ר "שירותי בריאות כללית", קרא להכליל בחוק ביטוח בריאות ממלכתי את הטיפול הסיעודי, דבר שיאפשר הגדלת הגבייה במיליארד שקלים לצורך ביטוח סיעודי. לדבריו, על הקופות להיות אחראיות לבריאות החולה מלידה עד מוות, תוף יצירת רצף טיפולי ואשפוזי מסודר.
מהנתונים שנמסרו ביום העיון של המי"ל עולה כי בישראל 110 אלף קשישים מקבלי גמלת סיעוד, 15% מתוכם מקבלים גמלה בשיעור של 150%. סה"כ המוגבלים הקשישים עומד על 140 אלף איש, כ-21% מכלל הקשישים במדינה. בישראל יש כיום 16,500 מיטות סיעודיות בלבד וההוצאה הלאומית הכוללת מסתכמת ב-2.8 מיליארד שקלים בשנה.

תאריך:  18/01/2004   |   עודכן:  18/01/2004
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il