X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /   אישים

כהן חיים

Cohen Haim
חיים כהן [צילום: בוצ'צ'ו]
 
תאריך לידה: 21/3/1960
ארץ לידה: ישראל
מצב משפחתי: נשוי+3
תואר/מקצוע: יזם
תפקיד/עיסוק: יזם, מנהל
טלפון: 03-624-9249
פקס: --
דוא"ל: catering@hsmg.co.il
כתובת: יגאל אלון 98 
תל אביב 

חיים כהן (נולד: 21 במרס 1960), שף, מסעדן ואיש טלוויזיה ישראלי.
פרטים אישיים
נשוי לסיגל, עורכת דין במקצועה. לזוג שלושה ילדים. תושב סביון.
מידע אישי כללי
נולד בגבעתיים. בנם היחיד של מרים ואליעזר כהן, שניהם ילידי הארץ. אביו עבד כפועל בניין ואילו אימו עבדה כעוזרת בית ומבשלת. גדל בשכונת קריית שלום בתל אביב.
ניסיון בעבודה
את דרכו בעולם המסעדנות החל בגיל 17, אז התקבל לעבודה כעוזר מלצר במסעדת "תל אביב הקטנה". לאחר מכן עבר לעבוד כברמן ומנהל מטבח במסעדת אפרופו בתל אביב. 3 שנים לאחר מכן החל לעבוד כברמן ומלצר במסעדת "הקיוסק" של שאול אברון בתל אביב. במהלך עבודתו ב"הקיוסק" התוודע למטבח הצרפתי הקלאסי וכעבור זמן קצר החליט להקים מסעדה משלו בסגנון בישול זה.
ב-1985 חבר לאשת השיווק אירית שנקר (אותה הכיר בזמן עבודתה ב"אפרופו") והשניים הקימו יחדיו את מסעדת "קרן" בתל אביב, אשר הגישה מספר מצומצם של מנות מן המטבח הצרפתי הקלאסי. ב-1987, בעקבות הצלחת המסעדה, נסע להתמחות בצרפת במסעדתו של השף רוז'ה ורז'ה (בעלת 3 כוכבי מישלן) ועם שובו לארץ הורחב תפריט המסעדה והיה למגוון יותר. באותה עת היתה "קרן" אחת ממסעדות השף הבודדות בישראל וככזו היא נחשבת כיום לאחת ממבשרות הבישול העילי בישראל. ב-1990 עברה "קרן" לחלל גדול יותר במושבה הגרמנית ביפו. ב-2003 סגרה מסעדת "קרן" את שעריה, בין היתר בשל ההשלכות הכלכליות של אירועי אינתיפאדת אל-אקצא.
ב-1993 הקימו כהן ושנקר את מסעדת "דיקסי גריל בר" בתל אביב, מסעדת בשרים בסגנון אמריקאי. ב-2006 הקימו השניים את מסעדת "פילדלפיה", גם היא מסעדת גריל אמריקאית, אך בתמחור נגיש יותר. ב-2008 רכש את חלקה של שנקר בשתי המסעדות והשותפות בין השניים הגיעה לסיומה. ב-2011 פתח בראשון לציון את מסעדת "דיקסי אקספרס", אך זו נסגרה כעבור 4 שנים בלבד.
ב-2011 פתח את מסעדת השף "יפו-תל אביב" בתל אביב (בשותפות עם ד"ר אלי לנדאו), בה הציג מטבח המשלב בין מטבח צרפתי ואיטלקי קלאסי ובין מסורות בישול עממיות שספג ממשפחתו (אמו היא בת לעדה האורפלית ואילו אביו הוא בן לעדת נאש דידן) ומהמרחב המזרח תיכוני.
הצלחת המסעדות אותן הקים הפכה את כהן לאחת הדמויות הקולינריות המוערכות והמוכרות בישראל, מעמד אשר נתמך וחוזק על ידי הופעותיו בתוכניות בישול פופולריות. מלבד עבודתו כשף, שימש כיועץ קולינרי וסייע בהרכבת תפריט במספר מסעדות נוספות, בארץ ובעולם, בהן: "טאבון" בניו יורק, "איזדורה" בראשון לציון, "DECA" בתל אביב, "הדוכסית" באמסטרדם ועוד.
קריירה טלוויזיונית
ב-1999 החל בהגשת תוכנית הבישול "שום, פלפל ושמן זית" בערוץ הראשון. בשנים לאחר הגיש והופיע במספר תוכניות בישול נוספות, הבולטת בהן: תוכנית ריאליטי הבישול "מאסטר שף" בשידורי קשת בערוץ 2.

- תאריך עידכון: 14/01/2019 15:18:27
שתף:
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il