בתחרות הארצית למתכונים בחסות חב' "אלוויר" זכה המתכון של יורם רענן לפשטידת תרד. בתחרות השתתפו כ-3000 מתכונים ובצוות השיפוט היו השף ארז קומרובסקי, השף בן עמי והגב' נני סיימן, מנכ"לית חב' "סיימן".
בתחרות הארצית למתכונים, שנערכה ע"י החב' הצרפתית המובילה בתחום- חמאת "אלוויר" השתתפו כ-3,000 אנשים ששלחו מתכונים יחודיים ובלעדיים. בתחרות זכה יורם רענן מקריית טבעון, שפרסם מתכון לפשטידת תרד, בפרס הראשון- זוג כרטיסי טיסה לפאריז כולל אירוח. בתחרות שפטו השף ארז קומרובסקי, השף בן עמי והגב' נני סיימן, מנכ"לית חב' "סיימן".
להלן המתכון המנצח לפשטידת תרד של יורם רענן:
לבצק:
350 ג' קמח תופח
1/4 כפית מלח
1 ביצה
120 מ"ל שמנת מתוקה
3 כפות שמן זית
150 ג' חמאת אלוויר.
מילוי:
600 ג' עלי תרד חלוטים
1 בצל סגול חתוך דק
1 שן שום קצוצה דק
2 כפות רוטב שום שמיר
1 כף שמן זית
2 חלמונים
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
250 ג' גבינת פטה מפוררת.
הכנה:
1)קמח, מלח, ביצה, שמן זית וחמאה- מערבבים במיקסר (עם גיטרה) עד להיווצרות פירורים.
2)מוסיפים את השמנת המתוקה עד לקבלת בצק אחיד. מקמחים. משהים במקרר למשך 30 דקות.
3)מרדדים את עלי התרד, בצל, שום, שמן זית, חלמונים, פרמזן, גבינת הפטה ורוטב שום שמיר (לדאוג שהתערובת יבשה).
4)מניחים את התערובת על הבצק ב-3/4 רוחב ומגלגלים את הבצק.
5)מורחים מעל חלמון ביצה. מפזרים מעל פתיתי גבינות- פרמזן, גאודה, עמק ושבבי פטרוזיליה יבשה.
אפיה:
טמפ' 200 מעלות (תנור חומם מראש) למשך כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב.