X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  הודעות כלליות
- הודעה מטעם החברה הסקוטית
▪  ▪  ▪

החברה הסקוטית מציגה:
ארבעה יינות מיקב נידרברג בדרום אפריקה.
פינוטאז' 2001, קברנה סוביניון 2001, קברנה סוביניון/מרלו 2001 ושרדונה 2003.
החברה הסקוטית ליבוא ושיווק משקאות חריפים ויינות, החלה לייבא לראשונה לישראל מגוון יינות איכותיים מיקב נידרברג (Nederburg) מדרום אפריקה.
חוות היין "נידרברג" ממוקמת בפארל, דרום-אפריקה.
ההיסטוריה של החווה נטועה בשנת 1791, כאשר הבקבוק הראשון תחת המותג "נידרברג" בוקבק בשנת 1937.
כיום מפיקה החווה 800,000 תיבות בקבוקי יין מידי שנה.
היינן הראשי של היקב הוא מר רזבן מקיצ'י, בעל תואר מוסמך לאנלוגיה ולגידול גפנים מאוניברסיטת יאסי שברומניה. לידו, עוזרים אנדריאה פריבורו בכל האמור להפקת יינות לבנים ואלונדה לובסר בכל האמור להפקת יינות אדומים.
יינות נידרברג נהנו מאז ומעולם מביקוש ראוי לציון. במהלך השנים צבר היקב למעלה מ-200 פרסים ומדליות בתחרות הבינלאומית בלונדון, דבר שהציב את היקב בראש יצרני היין הדרום-אפריקאיים.
אף בתוך דרום-אפריקה, זוכים יינות היקב להערכה ועדות לכך הן למעלה מ-500 מדליות להן זכו יינות היקב מאז החלו האירועים של יריד היין הלאומי הדרום אפריקאי בשנת 1991.
אבני דרך
הבעלים הראשון של נידרברג היה פיליפוס ברנרדוס וולפארט. מ-1800 ועד שנת 1810 הפך אדמת בור שהשתרעה על פני כ-800 דונם לשטחי כרמים מניבים, תוך שהוא נוטע 63,000 שתילי גפנים.
בשנת 1810 רכש ווילם פטרוס רטיף את נדרברג ואחז בה משך 71 שנה. הוא רכש אדמות נוספות והרחיב את שטחי הכרמים על-ידי נטיעת 93,000 שתילי גפנים נוספים.
בשנת 1881 נמכרה החווה לפטרוס יעקובוס האופטפלייש. כתוצאה ממחלות (פילוקסרה) שפקדו את הכרמים ופגעו בשרשי הגפנים, פשט הלה רגל בשנת 1886.
הארי קרי רכש את החווה בשנת 1902, בתקווה שאחד מבניו יבחר בייננות כעיסוק מרכזי. משנכזבה תקוותו מכר בשנת 1918 את החווה למאוריס פר. הרוכש החדש השקיע רבות בחידוש היקב כבר בשנתו הראשונה בחווה. הוא החל ביצוא יין וקיבל תגובות נלהבות ביריד "פארל" ליין שהפיק.
קולונל רוברט לייל נטל את הפיקוד על נידרברג בשנת 1924 וניהל את ענייני הפקת היין בקפדנות, תוך שהוא עצמו מפקח על שמירת טמפרטורת ההתססה כמו גם על תוכנית הנטיעות. בשל משבר נפשי נטש את החווה ושב לבריטניה, לא לפני שהספיק לזכות במדליה הראשונה של היקב וזה היה בשנת 1926.
הגעתו של יוהן גיאורג גראו לנדרברג פתחה עידן חדש. הוא שקד לממש את הפילוסופיה שלו, שיין טוב מתחיל בכרם. תוך הסתייעות בכישורי בנו ארנולד, הכניס ליקב התססה קרה, דבר ששיפר באופן ניכר את איכות היינות. שלוש שנים מאוחר יותר נהרג ארנולד בתאונת מטוס ויון העביר 50% מעסקי החווה לניהול יקבי "מוניס". גינטר ברוצל הגיע מגרמניה כעוזר יינן ויחד עם ד"ר נינו קוסטה המשיך את הדרך שהתוו בני משפחת גראו.
בשנת 1959 נפטר יוהן גראו ובעת ההיא כבר נודע יקב נידרברג כמוביל בתחום הפקת יינות מצוינים והספיק לזכות במדליות רבות שמיצבו אותו היטב בפסגה.
כיום שולט "דיסטל" בנידרברג ויחד עם היינן הראשי רזבן מקיצ'י וצוותו שוקדים קברניטי היקב על המשך המסורת של מצוינות בייצור יין.
מגוון היינות:
נידרברג פינוטאז' 2001 Pinotage Nederburg
בשנת 1925 הכליא פרופ' אברהם פרולד בהצלחה פינו-נואר עם הזן רב התנובה סינסו קולטיבר, הידוע גם בשם הרמיטאז'. התוצאה המכונה פינוטאז', היא נושא לגאוות הכורמים הדרום אפריקאים.
מדובר בענב ייחודי בעל מאפייני טעם אופייניים.
זן הענב: 100% פינוטאז'. נדרברג פינוטאז' 2001 הנו בעל צבע אדום עז ופירותיות צעירה בולטת.
ניתן להבחין על החך בטעמים של גרגרי יער בשלים, מאפייני חך זניים טובים, דובדבן ופטל. העפיצות רכה ומותירה סיומת בשלה וארוכה.
היין מאוזן היטב, עם טעם שארתי מתקתק של דובדבן ווניל. מקורו של האחרון בחביות עץ האלון בהן שוהה היין במהלך ההתבגרות. מדובר הן בחביות עץ אלון בנפח 300 ליטר החבית והן בחביות אלון גדולות.
היין מומלץ לשתייה עכשווית אולם בדומה למרבית יינות הפינוטאז' ניתן ליישנו במשך שבע עד עשר שנים.
התאמה קולינרית: בן לוויה ראוי למאכלי פסטה, פיצה, רגל כבש צלויה או בופה חם.
אנליזה:
תכולת אלכוהול: 13.84% נפחי.
סוכר שארתי: 3.56 גרם לליטר.
חומציות כללית: 6.40 גרם לליטר.
pH: 3.54
מחיר: 45 שקל.
נידרברג קברנה סובניון 2001 abernet Sauvignon Nederburg
זן הענב: 100% קברנה סוביניון.
לקברנה סוביניון 2001 צבע נופך עמוק עם גווני אדום צעיר. הוא בעל מאפיינים של ענבי האזורים הקרירים המלווים בארומת עלי אקליפטוס, גרגרי יער כחולים, שוקולד מעודן ומוקה. מדובר ביין בעל פירותיות בולטת הנמנה על יינות "העולם החדש".
חך: ניתן להבחין על החיך בעפיצות רכה המאוזנת היטב עם טעמי ווניל.
היין הנובע מבציר 2001 הוא יין נדיב, מאוזן היטב. חברו בו טעמי פירות בשלים, אלגנטיים וצעירים, לטעמי "ההתבגרות" העדינים.
היין מומלץ לשתייה עכשווית כשהוא צעיר, אולם הוא ישביח על-ידי יישון משך שבע עד עשר שנים.
התאמה קולינרית: בן לוויה ראוי לפטה, גבינות בשלות, בשר אדום (סטיק), מנות בשר עשירות דוגמת "ביף סטרוגנוף", תבשילי בשר חורפיים, רגל כבש צלויה או צלי צבי.
אנליזה:
תכולת אלכוהול: 13.51% נפחי.
סוכר שארתי: 2.95 גרם לליטר.
חומציות כללית: 6.41 גרם לליטר.
pH: 3.58
מחיר: 45 שקל.
נידרברג קברנה סובניון/מרלו 2001 Cabernet Sauvignon/Merlot
יקבי נדרברג יצרו יין זה לראשונה בשנת 1976 במטרה ליצור יין אדום בעל גוף מלא עם פוטנציאל יישון ארוך טווח.
הבחירה הקפדנית של זנים אדומים אצילים תוך "עירוי" זני ענבים מושבחים שמקורם באזורים קרירים מניבה כעת יין מודרני בעל אף ארומטי רענן ופירותיות בשלה על החיך.
זני הענבים: קברנה סוביניון ומרלו.
ליין שמקורו בבציר 2001 צבע אדום צעיר וטעמים מורכבים דוגמת אלו של דומדמניות ערבות לחך, עלי טבק ומוקה סמיכה. יין רך ואלגנטי.
החך מועשר בטעמי פירות בשלים הנושאים רמזים למנטה ווניל פיקנטי שמקורו בהליך ההתבגרות הארוך של היין בחביות.
על החך היין סמיך ובעל סיומת עגולה.
היין ניתן לשתייה עכשווית, אולם הוא בעל פוטנציאל השבחה על ידי יישון במשך עשר עד חמש עשרה שנה.
התאמה קולינרית: בן לוויה ראוי ל"זנב שור", תבשילי קדרה, בקר, "קיש", סטרוגנוף, צלי צבי, או אף לפיצה ולמאכלי פאסטה.
אנליזה:
תכולת אלכוהול: 13.91% נפחי.
סוכר שארתי: 2.62 גרם לליטר.
חומציות כללית: 5.96 גרם לליטר.
pH: 3.58
מחיר: 45 שקל.
נידרברג שרדונה 2003 Chardonnay Nederburg
זן הענב: שרדונה.
כאשר גפני השרדונה הוכנסו מחדש לדרום אפריקה לפני למעלה מעשור, יקבי נדרברג היו מהראשונים לטעת זן זה וכן נטלו את ההובלה במחקר והשבחת הזן במסגרת חממת "ארניטה".
יין השרדונה שמקורו בבציר 2002 הוא יין לבן בעל גוף מלא בו הרכיבים ה"עציים" אינם מאפילים על מאפייני היין.
התערובת של הדרים ורמזי משמש, יחד עם טעמים שמנתיים וקלויים הנגזרים מהתססה חלקית בחביות, מבטיחים חך נעים וסיומת מתמשכת.
מדובר ביין קל ללגימה שיתבגר באופן מיטבי בתנאי אחסון נאותים במהלך שלוש - ארבע השנים הבאות.
התאמה קולינרית: בן לוויה מצוין למנות דג מוקרם, עוף, פירות ים, עגל או מנות "לבנות" בעלות מרקם עשיר.
אנליזה:
תכולת אלכוהול: 13.67% נפחי.
סוכר שארתי: 2.46 גרם לליטר.
חומציות כללית: 6.25 גרם לליטר.
pH: 3.29
מחיר: 38 שקל.

תאריך:  10/10/2004   |   עודכן:  10/10/2004
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il