החברה הסקוטית מציגה: נרו ד'אבולה 2002 של יקב ראלו בסיציליה
החברה הסקוטית למסחר ושיווק יינות ומשקאות חריפים, מציגה את יין נרו ד'אבולה 2002 של יקב ראלו הממוקם בסיציליה, איטליה.
אודות יקב ראלו:
במרסלה (הבליטה המערבית ביותר בסיציליה), מצוי היקבCANTINE RALLO היקב מהווה שילוב מוצלח בין הטבע, טכנולוגיות מתקדמות, ומסורת.
ב-1860, בשיא גיל הזוהר של מרסלה, הקים דון דייגו ראלו חברה לייצור ושיווק יין שיצרה ושיווקה את יינות מרסלה והצליחה לשמר ואף להאדיר את פרסומם של יינות המקום בשווקים המקומיים והבינלאומיים.
ב-1996 נטלה משפחת וסקו לידיה את היקב. למשפחת וסקו ידע נרחב בייצור יין מתוך שנים של עיבוד, גידול וטיפול בגפנים שבשטחי המשפחה.
האתגר שעמד בפני המשפחה היה לעמוד בסטנדרטים ההיסטוריים הגבוהים שהעמידה בפניהם הירושה שהותיר אחריו דון דייגו ראלו. דהיינו, עמד בפניהם הצורך להעמיד את היינות הסיציליאנים שוב בקו הקדמי של יינות אירופה.
ליקב כ-50 הקטרים של גפנים כולם נמצאים באזור ה DOC של אלקמו. היין מיוצר ברובו מגפנים אלו.
החברה מחזיקה ב-10,000 הקטוליטרים במכלי פלדה לאכסון. מחציתם עם מערכת מיזוג אויר מתקדמת.
אזור הביקבוק בעל יכולת של 4000 בקבוקים בשעה וכ-4 מליון בקבוקים בשנה.
אזור יישון היין מכיל 13000 הקטוליטרים בחביות. כאשר גם אזור הביקבוק וגם אזור היישון ממוזגים.
ייצור היין הלבן מתחיל עם בציר מבוקר תוך כדי העברת הענבים בקירור ליקב. הענבים עוברים מעיכה ונשארים במגע עם הקליפות ל- 12 שעות בטמפרטורה של 5 מעלות. המיץ מועבר לחביות ושם עובר התססה בטמפרטורה נמוכה המושגת ממערכת קירור מודרנית. בתום התסיסה מועבר היין לחביות פלדה. שם הוא נשמר עד לביקבוק.
ייצור היין האדום מתחיל עם העברת האשכולות שנבצרו בתיבות מיוחדות השומרות על הענבים עד להגעה ליקב. הענבים מרוסקים ומועברים למיכלים לתסיסה. התסיסה מתחילה בטמפרטורה של 27-30 מעלות וממשיכה 20 יום. לאחריה היין עובר התיישנות בחביות עץ אלון צרפתי או סלובקי כשנה.
השילוב של אדמה פורייה, ענבים אצילים, נדיבות התושבים וטכניקות חדשניות הניבו 2 יהלומים להם נתנה המשפחה את שמה, וסקו אדום ווסקו לבן. היינות שילבו את האופי החזק המקומי של היין עם האופי המעודן יותר של יינות אירופאים, ועיגנו בתוכם את כל מה שמשפחת וסקו שאפה להשיג מהיקב, יין בעל חום, עומק ואף נמהרות קלה, יין שאומר סיציליה.
ואכן כיום יכולים יינות ראלו להתחרות באיכותם עם כל היינות האירופאים המובילים. כל רגע ביום יכול להפוך לרגע של מרסלה, מאחר ומגוון היינות שמייצר היקב יכולים להתאים לכל ארוחה ולכל שלב בארוחה.
ראלו, נרו ד'אבולה 2002, I.G.T. SICILIA
זן הענב: 100% נרו דאבולה. (Nero D'Avola - זן ענבים אדום, אחד הטובים בסיציליה, הידוע גם בשם Calabrese. ענב המסוגל להעניק ליין את המורכבות, העושר, המרקם ואורך חיים ארוך).
תהליך ייצור: העברת האשכולות שנבצרו בתיבות מיוחדות השומרות על הענבים עד להגעה ליקב. הענבים מרוסקים ומועברים למיכלים לתסיסה. התסיסה מתחילה בטמפרטורה של 27-30 מעלות ונמשכת 20 יום.
יישון:
12 חודש בחביות עץ סלובניות, אשר משתלבות עם העדינות של אופי הענב ומדגישות את כוחו. היין נשמר לעוד ששה חודשים בבקבוק, במרתפי היקב, בטרם שחרורו לשוק.
צבע: גרנט חזק עם אדום בוהק.
ריח: תערובת של גרגרים דובדבנים ועשבי מנטה.
טעם: היין בעל אופי סיציליאני מובהק, עז, קטיפתי ופירותי. בעל גוף מלא, מתוחכם ומעודן.
התאמה לאוכל: מרקים, בשרים אדומים ובשרים בבישול איטי.
טמפרטורת הגשה: 18 מעלות צלזיוס
אלכוהול: 12% vol.
מחיר: 45 שקל.