X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  הודעות כלליות
- הודעה מטעם יקב ריקאסולי
▪  ▪  ▪

מדריך היין "Gambero Rosso”, מהידועים בעולם,
הכתיר את יין קיאנטי קלאסיקו קסטלו די ברוליו של יקב ריקאסולי בדירוג הגבוה ביותר זו השנה העשירית ברצף.
יינות ריקאסולי משווקים בארץ על-ידי החברה הסקוטית.
בימים אלו יצא לאור באיטליה המהדורה המעודכנת של מדריך היין Gambero Rosso, מדריך ביקורות היין הנחשב לאחד מהמובילים ומהחשובים ביותר באיטליה בפרט, ובעולם בכלל בתחום היין.
מדריך היין המקצועי והנחשב ביותר בתחומו, הכתיר זו השנה העשירית ברצף את יין קיאנטי קלאסיקו קסטלו די ברוליו של יקב ברון ריקאסולי בשלושה גביעים - הדירוג הגבוה ביותר המוענקים למגוון יינות איטליה.
בארץ, משווקים יינות ריקאסולי מזה כ-15 שנה, על-ידי החברה הסקוטית למסחר ושיווק יינות ומשקאות חריפים.
לדברי דן ליאור, מנכ"ל החברה הסקוטית: "זהו הישג מכובד מאוד ליקב ריקאסולי, שכן הישג שכזה מפי מבקרי המדריך הזה, הנחשב לאחד מהמדריכים המובילים בתחום, ראוי בהחלט להערכה רבה. אנו שמחים וגאים להיות היבואנים בארץ של יינות תוצרת יקב ריקאסולי".
בגיליון השנתי החגיגי של הירחון לשנת 2005, מגוון יינות היקב זכו באותות הצטיינות:
·קיאנטי קלאסיקו קסטלו די ברוליו 2001 - 3 גביעים
·קיאנטי קלאסיקו רוקה גוצ'ארדה רזרבה 2001 - שני גביעים
·קאמפו צ'ני 2002 - שני גביעים
·קיאנטי קלאסיקו ברוליו 2002 - שני גביעים
קיאנטי קלאסיקו קסטלו די ברוליו, מהווה את יין העלית של האחוזה, הממחיש את המאפיינים האלגנטיים של מסורת ברוליו.
היין יוצר בראשונה מהבציר הייחודי של שנת 1997. הוא הרבה יותר מ"רזרב" מסורתי. אם נשאיל סיווג צרפתי, יש להחשיבו כ"יין גדול".
בבסיסו, מיטב ענבי סאנג'ובזה ויישון בחביות קטנות במיוחד ("באריק") כשמונה עשר חודשים. התוצר בוקבק ותהליך היישון נמשך בבקבוקים לתקופה נוספת, שבמהלכה אצילותו והאלגנטיות שלו הוטבו.
ריכוזו הדחוס, היותו "מיצוי" מרוכז, מידת החומציות שלו ועוצמת צבעו, מבטיחים שהוא יתבגר משך שנים רבות.
צבעו של היין אדום חזק, כצבע אבן האודם, בעל בוקה מורכב ומתמשך, גוף מלא וסיומת ארוכה - איכויות שסאנג'ובזה "גדול" מסוגל להפיק.
התפוקה השנתית של "קאסטלו די ברוליו" תלויה באיכויות העונה ובענבים שנבצרו. בשנים הטובות ביותר יוצרו כ-200,000 בקבוקים.
יינות ריקאסולי נמכרים ביותר מ-80 מדינות ברחבי העולם.
ריקאסולי - רקע
משפחת ריקאסולי, אשר בנתה את מצודת ברוליו והפכה אותה למעונה, בשנת 1141 שיחקה תפקיד חשוב בטוסקאנה, ורבות מההתפתחויות בחבל ארץ זה קשורות למשפחה אצילית זו, הנחשבת לותיקה ביותר בעולם בתחום ייצור היין.
משלוחי יינות ריקאסולי לשווקי העולם החלו על פי מסמכים ישנים בשנת 1690 במאה ה - 17. משפחת ריקאסולי תרמה רבות לייסודה של אגודת קהילת היין שביססה את החוקים המזהים את מקורו של כל אחד מיינות אזור טוסקאנה (זיהוי זה מוענק לעתים לצרפת באופן אירוני).
בשנת 1829 היה זה "ברון הברזל" באטינו ריקאסולי שבגיל 20 נטל על עצמו את ניהול העסק. הוא הקדיש את חייו כדי להוסיף יוזמות חדשות לחקלאות הטוסקאנית ובעיקר ליצירת היין.
בשנת 1841 לאחר שבילה שנים רבות בלימוד הכרמים של טוסקאנה והיינות המיוצרים באזור, פיתח הברון פורמולה מיוחדת המורכבת מזני ענבים שהפכו ליין הטוב ביותר של טוסקאנה.
במכתבו לפרופסור Cesare Sttudiati (מהאוניברסיטה של פיזה) בשנת 1874, הסביר הברון את תרומתו של כל ענב וענב ליין הקיאנטי: "מענבי הסאנג'יובזה, היין מקבל את הכמות העיקרית של הארומה ואת חוסנו, מענבי הקאניולו, את עדינותו אשר ממתנת את חוסנו של הקודם (הסאנג'יובזה) מבלי לאבד משהו מהארומה - מכיוון שלענב זה יש את ניחוחו שלו. ענב המלאבסיה, אשר אינו הכרחי להתיישנות של יינות אלה, מוביל לדילול של שני הענבים הראשונים (סאנג'יובזה וקאניולו), מעלה את טעמם ועושה את היין קל יותר ומותאם לשתיה היומיומית...". מאה שנה אח"כ, בשנת 1967, עם התקדמות החוק של D.O.C. , הרשויות חייבו את היצרנים להשתמש באותם זנים ובאותם אחוזים אשר הברון מצא אותם כאידיאלים.
גם במאה הזאת, ממשיכה המשפחה את פעילותה. בשנת 1960, לקח על עצמו את ניהול היקב באטינו ריקאסולי. תחת ניהולו הופכת "ריקאסולי" בין היצרניות היוקרתיות והמפורסמות ביותר באיטליה.

תאריך:  20/02/2005   |   עודכן:  20/02/2005
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il