לקראת יום העצמאות נערכים בקיבוץ מזרע לכמויות בשר עצומות ,למעלה מ-2 וחצי טון בשר, לצורך ממכר במקום ושיווק ליחידים ורשתות.
בשנה שעברה עמדה ההיערכות במזרע על טון וחצי של בשר. מדובר בעליה בשיעור של כמעט 70% בהיקף הכמות. העלות המוערכת של הבשר עומדת על כ-135,000 שקלים . סוגי הבשר כוללים: סטייק בקר, שיפודי בקר, קבב, המבורגר, מוצרי עוף(שיפודי פרגיות, סטייק פרגיות, כנפיים) ובשר לבן.
רוני סהר, מנהל מחלקת הבשרים ב"מפגש מזרע" וב"מזרע גריל" מוסר כי סוגי הבשר הנמכרים ביותר ביום העצמאות הינם: סטייק אנטריקוט ,המבורגר, קבב ונקניקיות לגריל .טווח המחירים של סוגי הבשר הפופולארים נע בין: 69 ש"ח ל-39 ש"ח לקילוגרם.
לצורך הנאה מירבית מן הבשר, ממליצים במזרע על תיבול נכון של הבשר ,שכן הוא המפתח להגברת העסיסיות. רוטב מומלץ לבשרים בהירים -(כגון עופות) הוא רוטב שום ודבש או רוטב הברביקיו, האהוד במיוחד בישראל, אותו ניתן להכין בקלות באופן ביתי (מרכיביו:פפריקה מתוקה, שום כתוש , שמן זית, רוטב צ'ילי מתוק, יין לבן גרידת לימון ומיץ תפוזים לזה ניתן להוסיף ציר בקר או אבקת מרק בשר) .לעומת זאת בבשר האדום, דוגמת בשר בקר איכותי ומיושן מומלץ שלא להוסיף רטבים כדי לא לקלקל את טעמו הטבעי של הבשר.