שינוי מבנה הליגות הבכירות בעונה הבאה (16 קבוצות בליגת העל ובלאומית) גרם לכך שמחר יחלו משחקי המבחן על ההישרדות בליגות הבכירות. הכח עמידר רמת גן תשחק מול אחי נצרת כשהמנצחת תשחק בליגת העל.
על הזכות לשחק בעונה הבאה בליגה הלאומית יתמודדו עירוני רמת השרון ומכבי כפר קנא (בשיטת בית וחוץ) כשאת המשחק הראשון תארח רמה"ש (שלישי, 16:30 שידור ישיר כאן באתר), כשהגומלין ייערך ביום שישי.
כאמור, המנצחת תישאר בליגה הלאומית ואילו המפסידה תרד לליגה א' (בגלל שינוי מבנה הליגות הליגה הארצית בוטלה) וברמת השרון, שסיימה במקום ה-11 בלאומית בטוחים ביכולתם לנצח אך חוששים משאננות: "מבחינה מקצועית אין לי ספק שאנו תלויים אך ורק בעצמנו", אמר מנהל הקבוצה, דודו ביטון לאתר ספורט 5. "למרות זאת אנו מאוד דרוכים ומנסים להוריד את השחקנים לקרקע כדי שלא תהיה שאננות".
פלח גם דיבר על היריבה: "עשינו עבודת הכנה על כפר קנא ואפילו שלחנו מישהו שיצלם את משחק הליגה האחרון שלהם, כך שיש לנו גם קלטת. מעבר לכך אנחנו בטוחים שלא יהיה לנו קל. במשחקים כאלה הקבוצות מהליגה הנמוכה נותנים את משחק חייהם, מה גם שיש שידור והם ינסו לקנות את עולמם".
על הקבוצה מהארצית עברה עונה לא פשוטה, לכפר קנא היו יומרות לטפס לליגה הלאומית אך הקבוצה סיימה רק במקום השמיני שמוביל למבחנים ומעבר לכך הסתבכה גם בעבירות על תקנון הבקרה התקציבית ונענשה בהפחתת 2 נקודות בפועל (ו-2 על תנאי) ובנוסף נקנסה ב-50 אלף שקל. מחר ינסו שם להשיג תוצאה טובה ולהעביר את ההכרעה אליהם הביתה.