בהתאחדות לכדורגל מקווים ששחקנים בנבחרת ישראל, בעיקר הליגיונרים, לא יבריזו ממשחקי האימון המתוכננים לפתיחת עידן לואיס פרננדס בנבחרת, מול אורוגוואי וצ'ילה בסוף חודש מאי. "מי שיבריז בלי סיבה הגיונית, לא יהיה בנבחרת", אמר גורם בכיר בהתאחדות. "התאריכים של המשחקים פשוט לא נוחים ופוגעים בנו מאוד", הלינו מספר שחקנים בסגל.
משחקי האימון, שנקבעו ל-26 ו-30 במאי, יוצרים סיטואציה לא נוחה בעיקר מבחינת הליגיונרים, שמסיימים את העונה מאוחר ולמעשה כמעט שלא יזכו לחופש כדי להכין את עצמם לעונה הבאה בקבוצותיהם. יתר על כן, ייתכן כי שחקנים שסיימו את העונה הסדירה יגיעו למשחקי ההכנה ללא אימונים, מאחר שבתום העונה הם מתכוונים לצאת לחופשות כדי להכין את עצמם לעונה הבאה.
באנגליה, לדוגמא, טל בן חיים יסיים את העונה רק ב-15 במאי במשחק גמר הגביע של פורטסמות' מול צ'לסי. יוסי בניון יסיים את העונה 6 ימים לפני כן והמשחקים בנבחרת יגרמו לכך שעל הקפטן יהיה עומס רב. בספרד הליגה מסתיימת ב-16 במאי ולבן סהר (אם יהיה בסגל הבוגרת) ולדודו אוואט תהיה מעט מאוד מנוחה בפגרה. כך גם המצב אצל הליגיונרים בבלגיה, עומר גולן, אבי סטרול, יואב זיו ואליניב ברדה. כפי שכבר פורסם כאן באתר, תמיר כהן סובל מפציעה בשרירי הבטן ועשוי להיעדר.
"אנחנו מסיימים עונה, מנסים לנשום קצת אוויר לקראת ההמשך ואז נצטרך להתייצב בנבחרת לטיסה לדרום אמריקה. גם אם נגיע אחרי שבועיים בלי אימונים ישירות למשחקים, בטוח ניפצע", אמר אחד השחקנים.
גם מבחינת שחקני הנבחרת שמשחקים בארץ המצב לא אופטימלי. הליגה אמורה להסתיים ב-15 במאי (אלא אם יוזז המשחק האחרון ליום שני ה-17 במאי, מ.פ), ואז תיכננו השחקנים לנוח, דבר שלא יתאפשר. לואיס פרננדס יבקש לזמן את הסגל לימי אימונים מיד אחרי סיום הליגה כדי להתרשם מהשחקנים העומדים לרשותו ובעיקר כדי שישמרו על כושר לקראת משחקי האימון.
"השנה תהיה להם חופשה קצרה", הגיבו בהתאחדות. "מי שלא רוצה להיות בנבחרת, שזו זכות גדולה, שלא יבוא. אבל לא יבכה אחר כך".
http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/1/166661.jpg