X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
כתב התביעה לביטול צו המניעה של גאידמק תוקף את אגיאר ומצטט ממשפט שלמה
▪  ▪  ▪
אגיאר וגאידמק. משפט שלמה, גירסת בית"ר
בית"ר ירושלים לאן? או יותר נכון אולי, לידי מי? עורך הדין של ארקדי גאידמק, ישראל שלו, הגיש הבוקר (ראשון) בקשה לביטול צו המניעה הזמני שהוטל על העברת בית"ר ירושלים לידיהם של אדם לוין ודן אדלר בתחילת השבוע. שלו הציג לבית המשפט את תגובתו לבקשה המקורית של גומא אגייאר. הדיון בעניין הצו הזמני יתקיים מחר ב-09:30 בביהמ"ש המחוזי בבירה אצל השופט חיים דרורי.

לידי אתר ערוץ הספורט הגיע כתב הבקשה שהוגש לבית המשפט, שם מביא בין היתר גאידמק את טענותיו ומצטט ממשפט שלמה בספר מלכים בתנ"ך. "הבקשה של אגיאר הוגשה ממניעים זרים, חסרי תום לב בכדי לטרפד את העיסקה למכירת הקבוצה שלא ממניעים כספיים", נכתב בבקשת ביטול צו המניעה, "נראה כי האהבה הרבה לקבוצה לה טוען אגיאר היא אשר עלולה להביא לה למיתת נשיקה. בעוד שארקדי גאידמק השקיע בקבוצה ב-4 השנים סכום של 400 מיליון שקלים, והחליט לטובת הקבוצה בלבד ואוהדיה הרבים, להעבירה לאחר ללא קבלת תמורה כלשהי לכיסו בכדי להצילה ולמנוע ממנה כל נזק, הרי אגיאר מעוניין להחזיק בה תחת ידיו, בכל דרך, ולא להרפות (הגם שאין להם כל יכולת לעשות כן משפטים ואחרת) בחזקת "אם לא תהא לי אז גם לא תהא לאחר".

"לו מקרה זה היה מתברר בפני שלמה המלך, החכם מכל אדם, תוצאת המשפט הייתה ידועה שכן מקרנו דומה עד למאוד לסיפור משפט שלמה המפורט בספר מלכים א', ג', פסוקים טז'-כח'". כאן מצטט גאידמק את סיפור משפט שלמה המפורסם. אחר כך המשיך וכתב: "משחקים לא ספורטיביים של אגיאר הביאו לבזבוז זמן יקר והכרחי של הקבוצה למצוא משקיע חלופי. לאחר שחזר בו מהמו"מ האחרון שנוהל עימו ביוני 2011, נותרה הקבוצה בלחץ זמנים אדיר על מנת למצוא משקיע חלופי כדי למנוע את התמוטטותה".

גאידמק טוען עוד כי יוכיח לבית המשפט "שההסכם קובע במפורש ובאופן חד משמעי כי החזר ההלוואה לאגיאר יתבצע אך ורק לאחר שכל נושי החברה קיבלו החזר חובותיהם, ורק במידה שיוותרו רווחים ריאליים ממשיים לאחר כל הוצאותיה של עיסקת העברה כלשהי, ורק בגובה אותם רווחים ריאליים ממשיים להבדיל מהחזר מלא של מלוא סכום ההלוואה".

עתידה של בית"ר ירושלים - כל האופציות
האפשרות הראשונה היא שהשופט יסיר ביום שני את צו המניעה והבעלות תעבור בהתאחדות לדן אדלר ואדם לוין. במצב כזה גומא אגייאר יוכל לדרוש את כספו בחזרה בערכאות המשפטיות, אך לא יוכל למנוע את העברת הבעלות. האפשרות הנגדית היא שהשופט דרורי יחליט להפוך את הצו הזמני לקבוע. במקרה הזה הבעלות כמובן לא תוכל לעבור והיא תישאר תקועה בידיים של גאידמק, עד שיימצא פתרון מול אגייאר.

אם צו המניעה יוסר, בבית"ר יוכלו להיכנס מיד לעניינים, לאחר שאדלר ולוין כבר הפקידו 3.5 מיליון דולרים בחשבון עמותת "ידידי ירושלים". הכסף ישמש לערבויות בבקרה ובקבוצה יוכלו להשתמש בו להחתים שחקנים. ההערכות הן שהתקציב ינוע באזור ה-28 מיליון שקלים.

יש לציין כי אחרי העברת הבעלות יצטרכו אדלר ולוין לשלם 400 אלף דולרים לנושים של ארקדי גאידמק. הכסף כבר הופקד בקרן של עורך דינם. אם לא יהיו בעיות נוספות, היו"ר איציק קורנפיין יוכל לשבת עם המאמן דוד אמסלם ולדון בשחקני חיזוק אפשריים.

על הדיון בשני, הגורלי מבחינת בית"ר י-ם, אמר אתמול עו"ד שלו: "אני באמת לא מודאג, זאת למרות שבעבר נתקלתי במקרים שבהם שופטים החליטו גם אחרת".

תומר בן יוסף, שממתין כבר שבועות ארוכים לסיכום בעניינו, אמור לקבל בקרוב תשובה לגבי חוזהו. הבלם שמתאמן כבר תקופה ללא חוזה ולא יוכל להירשם לגביע הטוטו נותן עדיפות לבית"ר אולם יש לו הצעות מקבוצות אחרות. גם מושיקו מישאלוב, משה בן לולו וגל לוי מתאמנים בסטטוס דומה.
תאריך:  23/07/2011   |   עודכן:  24/07/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איציק וולף
מחזור גיוס אוגוסט 2011, הגדול במחזורי הגיוס, ייצא בבוקר לדרכו    במחזור זה גדל היקף המתגייסים למערך ההגנה האווירית כדי לאפשר הקמת סוללה נוספת של כיפת ברזל
איציק וולף
חקירת הטבח בנורבגיה מעלה כי אנדרס בריניג ברייביק ירה בעשרות הנערים והנערות ללא מפריע במשך שעה וחצי    מספר ההרוגים עלה ל-98    כחמישה עדיין נעדרים    הנשיא פרס שלח למלך נורבגיה איגרת תנחומים מן העם בישראל
שירלי בר דיין
מאמן בני יהודה צפה ביריבה ב-2:2 מול מאלמו: "מאמינים בעצמנו"
איציק וולף
הזמרת הבריטית נמצאה בביתה שבלונדון ללא רוח חיים    כוחות הצלה שהוזעקו אל המקום נאלצו לקבוע את מותה
ניצן פלד
ניצן פלד בדק אם קיים מקרה דומה להישגים כמו של הסלסטה בכדורגל
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il