X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
ג'ודו: בישופ וקים יאבקו על הזהב ב-81 ק"ג. נשים: שלזינגר וג'רבי מתחילות
▪  ▪  ▪
ספורטאי של מעמדים גדולים. בישופ (gettyimages)

מבחינת הנבחרת הישראלית, עיקר העניין ביום השלישי של אליפות העולם בג'ודו, שנפתחה שלשום בפאריס, הוא המאבק בין אליס שלזינגר לירדן ג'רבי. השתיים שנמנות על הטופ העולמי נאבקות על הכרטיס היחיד ללונדון 2012 וינסו להגיע לשלבים המכריעים בקטגוריית המשקל עד 63 ק"ג. למרות העניין הישראלי, מירב העיניים יופנו לתחרויות הגברים עד 81 ק"ג. משקל שתמיד מביא עימו עניין מיוחד.

גברים, עד 81 קילו
ג'ה-בם קים אמור להמשיך את הדומיננטיות של הדרום קוריאנים באליפות. קים מוביל את הדירוג העולמי בהפרש ממשמעותי והוא מחזיק בלא מעט תארים על החגורה.  קים אלוף העולם הנוכחי יאלץ לפגוש כנראה את שני הג'ודאים אשר זכו בזהב במשחקים האולימפיים ב-2008, אלנור מאמדלי מאזרבייג'אן ואולה בישופ הגרמני.

מאמדלי, האלוף האולימפי ב-73 ק"ג, עלה קטגוריית משקל לאחר האולימפיאדה. ולאחר שזכה בטורניר המאסטרס שנערך בארצו בתחילת השנה הוא נחשב בהחלט למועמד ראוי ו-ווינר אמיתי שיודע להתעלות בתחרויות גדולות. למאמדלי יש כמובן גם כוח פיזי עצום, שהופך אותו למתמודד מסוכן ביותר. לתחרות הוא יגיע על מנת לקטוף את התואר היחיד שעוד חסר לו, אלוף עולם.

עוד אחד שמגיע תמיד לאירועים הגדולים הוא אולה בישופ. הגרמני בן ה-31 נמצא כבר שנים בטופ העולמי (מדורג 9). על הנייר, ישנם בקטגוריה ספורטאים יותר מוכשרים ויותר אתלטים ממנו, שאמורים לעקוף אותו בדרך אל הפודיום. אך אחרי שזכה במדליית זהב בבייג'ין, באמת שאי אפשר להספיד אותו. לבישופ, בדומה למאמדלי, לא רועדות הידיים במעמדים גדולים וזה שם המשחק בתחרויות האלה. לכן אל תתפלאו אם תראו אותו גם הפעם עם מדליה על הצוואר בסיום היום.

מועמד נוסף למדליה הוא ליאנדרו גוילירו הברזילאי. לפאריס הוא יגיע עם רוח גבית מהניצחון בגראנד-סלאם בריו. גוילירו, שמדורג במקום השני בעולם, משתמש בכוח מתפרץ על מנת ליצור הטלות מרשימות כמעט ללא הכנה מוקדמת. כתוצאה מכך הקרבות שלו יהיו מהנים צפייה. לצופים לא מומלץ למצמץ. שימו לב ל: איוון ניפונטוב (רוסיה), סבן מארש (גרמניה), יואן בארטון (בריטניה).
 
נשים, עד 63 ק"ג
את המתחרות של אליס שלזינגר וירדן ג'רבי אנחנו כבר מכירים לא רע. שתי הספורטאיות הבולטות במשקל הן יושי יואנו היפנית וג'רוויס אימאן הצרפתייה. השתיים צפויות להיפגש בגמר בשחזור של גמר טורניר המאסטרס, אז ידה של הצרפתייה הייתה על העליונה. שתיהן כבר זכו בעבר בזהב באליפות העולם והדבר היחיד שחסר בקריירה של שתי הג'ודאיות הוותיקות היא מדליה אולימפית.

שימו לב ל: קאנה אבה (יפן), אליזבת ווילבורדס (הולנד), אורסקה זולניר (סלובניה), קלאודיה מלזאן (גרמניה), אניקה וואן אמדן (הולנד), אליס שלזינגר וירדן ג'רבי (ישראל).

תאריך:  24/08/2011   |   עודכן:  24/08/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
סוכנויות הידיעות
ההסדר קשור לפרסומות לבתי מרקחת מקוונים בלתי חוקיים שהציגה החברה
עידן יוסף
החשדות נגדו אינם ידועים, ואפשר כי מרגלית צנעני שכרה או ביקשה לשכור גם את שירותיו
עופר וולפסון
אייזנמן החל את תפקידו בכלל חיתום בשנת 2006 והיה אחראי על גיוסי הון וחוב לשורה ארוכה של חברות ציבוריות ופרטיות    יחל בתפקידו באוקטובר ויעזוב תפקידו בכלל חיתום
איתמר לוין
שמעון גפסו האשים חבר מועצה בקבלת שוחד בחירות - אך לא הביא כל ראיה לכך    ביהמ"ש דחה את התביעה נגד בא-כוחו לאחר שקבע שגם בהליכים קדם-משפטיים יש לעוה"ד חסינות
מערכת אתר ערוץ הספורט
מויאל נתן יתרון לצוהבים בדקה ה-32, עידן שדה איזן בדקה ה-59
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il