הפרקליט הצבאי הראשי, תת-אלוף אביחי מנדלבליט, הגיש (יום ד', 20.4.05) ערר על ההחלטה לזכות בדין משמעתי קצין צה"ל החשוד בירי שגרם למותו של צלם בריטי ברצועת עזה. הערר ידון בפני אלוף פיקוד הדרום.
בתאריך 2 למאי השנה, נהרג מירי הצלם הבריטי ג'יימס מילר, בגבול ישראל - מצרים, סמוך לרפיח. באותה עת, שהה באזור כוח של צה"ל, אשר עסק בחשיפה של מנהרה אשר שימשה על-פי החשד להברחת אמצעי לחימה לרצועת עזה.
ממצאי חקירת מצ"ח העלו כי לא ניתן לקשור בין מותו של הצלם ג'יימס מילר לבין ירי שבוצע על-ידי כוח צה"ל.
עם זאת, ממצאי החקירה העלו, כי קצין צה"ל, בדרגת סגן, שפיקד על הכוח שהיה במקום, ביצע, לכאורה, ירי הרתעתי בניגוד לכללי הפתיחה באש החלים בנסיבות בהן פעל הכוח. לפיכך, הורתה הפרקליטות הצבאית על העמדתו לדין משמעתי בפני קצין שיפוט בכיר, בדרגת תת-אלוף, בפיקוד הדרום, בעבירה של שימוש בלתי חוקי בנשק.
בתאריך 14 לאפריל, ה' בניסן תשס"ה, במסגרת הליך הדין המשמעתי, החליט ראש מטה פיקוד הדרום, תת-אלוף גיא צור, לזכות את הקצין וזאת מכיוון שסבר שהירי בוצע בתנאים סבירים, לאור התנאים המבצעיים והסביבתיים בהם פעל הכוח.
לאחר זיכויו של הקצין, הביעה בריטניה דאגה מההחלטה. שגריר בריטניה בישראל, סיימון מקדונלד, שיגר מכתב לשר הביטחון, שאול מופז לשר החוץ, סילבן שלום ולרמטכ"ל, רב אלוף משה יעלון בו הוא הביע את דאגת ממשלתו לנוכח הזיכוי. השגריר ציין, שמשפחת ההרוג מזועזעת מההחלטה. אלמנתו של מילר אמרה שלצה"ל לא היתה כוונה אמיתית לרדת לחקר האמת בפרשה.