X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
לראשונה יתמודדו בבחירות מספר מועמדים 32 מיליון בעלי זכות בחירה ילכו לקלפי נדחתה בקשה להצבת משקיפים עצמאיים מובארק צפוי לזכות בקדנציה חמישית
▪  ▪  ▪

32 מיליון בעלי זכות הצבעה במצרים הולכים היום (יום ד', 7.9.05) לבחירות דמוקרטיות ישירות ראשונות במצרים. לראשונה בהיסטוריה של מצרים, מתמודדים בבחירות עשרה מועמדים.
הקלפיות נפתחו הבוקר בשעה 08:00 ויסגרו בשעה 22:00. כ-13,000 משקיפים מטעם הרשות השופטת במצרים יוצבו בקלפיות כדי לפקח על הנעשה ביום הבחירות. מקביל, דחה השלטון בקשה להצבת מפקחים עצמאיים שיפקחו על הנעשה בקלפיות. על-פי כל התחזיות, יזכה הנשיא מובארק בקדנציה חמישית, אך לראשונה לא צפוי לזכות הנשיא במעל 90% מהקולות.
מובארק אשר שולט במצרים כבר 24 שנים, נאלץ לשנות את שיטת הבחירות לאחר שהופעל עליו לחץ אדיר מארה"ב ומהעולם, ובצעד "דמוקרטי" אישר הפרלמנט המצרי את החוק החדש וגיבש וועדה שתמיין את המועמדים.
יריביו העיקריים של מובארק הם העו"ד הצעיר והמבטיח אימאן נור ממפלגת אלע'אד (המחר) ונומאן גומא ממפלגת אלוופד (המפלגה), יריבו של מובארק עוד מימי המהפכה הצבאית ב-1952.
לקראת הבחירות חולקו סטיקרים שעליהם הלוגו של מפלגת אלע'אד (המחר) לתומכי אל-נור ופוזרו ברחבי מצרים. בשלושת השבועות האחרונים הוא לא הצליח אומנם לגייס מאמינים רבים, אך הוציא לעיני כל הרבה "כביסה מלוכלכת" בשלטון המצרי. אל-נור קרא למנוע כהונה חמישית מהנשיא מובארק. "במשך 24 שנות שלטונו של מובארק חיינו תחת דיכוי", האשים נור. "הגיע הזמן שנטפל באמת בבעיות במצרים, בעיות שרק הלכו והידרדרו במשך 24 השנים האחרונות", אמר.
המועמדים בבחירות בחרו להתרכז במצבה הכלכלי של מצרים. גם הנשיא המכהן, חוסני מובארק, בחר במסע הבחירות שלו להתמקד במצבה הכלכלי של מצרים ומעט לדבר על נושאי חוץ. מובארק הבטיח להילחם באבטלה, להעניק סיוע כלכלי לצעירים ולהעניק ביטוח רפואי לכל התושבים.
שר החוץ המצרי אחמאד אבו ריט אמר אתמול כי הוא מצפה שהבחירות הפלורליסטיות הראשונות במדינה ישרתו את התהליך הדמוקרטי המתהווה במצרים.

תאריך:  07/09/2005   |   עודכן:  07/09/2005
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יפעת גדות
כיום מכסה האינדקס של גוגל מעל 1.3 מיליארד דפי אינטרנט ומגיב למאה מיליון שאילתות מדי יום    על-פי ההערכות, 60% מ-1,900 העובדים שהעסיקה גוגל ערב ההנפקה מחזיקים באופציות בשווי של לפחות מיליון דולר
מחלקה ראשונה
חמושים התקיפו את ביתו של מוסא ערפאת, פרצו אל הבית וירו בראשו מטווח קצר; בנו נחטף ובשעות אלו נרצח על-ידי חוטפיו
שלומי דיאז
גורם בקיבוץ רמז שההוראה באה מגבוה    המשטרה תאפשר פינוי מרצון ותחליט על פעולה לאחר ייעוץ משפטי
שלומי דיאז
פעלו בבאר שבע    הסגירה: במסגרת החוק החדש המאפשר זאת לבתי המשפט ולמשטרה
שלומי דיאז
האיש תושב אשקלון בן 35 נעצר לחקירה    הנערה ביקשה לבטל את הקשר ואז איים עליה החשוד בהפצת התמונות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il