בכיר תנועת החמאס, מחמוד א-זהאר, מזהיר כי התנועה שוקלת להפסיק את "ההודנה", הסכם הפסקת האש עם ישראל, אם הממשלה הישראלית תתערב בבחירות לפרלמנט הפלשתיני שיערכו ב-25 בינואר 2006. "התערבות של ישראל בבחירות לפרלמנט תוביל להפסקת השקט וחידוש הטרור נגד המדינה", אמר א-זהאר במסיבת עיתונאים.
שלושה עשר הפלגים הפלשתינים, כולל תנועת החמאס, הביעו את מחויבותם להסכם הרגיעה עם ישראל והפסקת פעילות הטרור נגד המדינה בוועידת קהיר שנערכה ב-17 במרס. על-פי דברי מנהיגי החמאס, הרגיעה אמורה להימשך עד סוף השנה האזרחית.
אך עניין הבחירות לפרלמנט וקריאותיהם של ראש הממשלה אריאל שרון, שר החוץ סילבן שלום, נגד שיתוף התנועה בבחירות, טרפו את הקלפים וכעת החמאס שחשה באיום, מגיבה בהתאם לאסטרטגיה שלה.
מוקדם יותר - חברי הקוורטט האירופי קראו לרשות הפלשתינית לפרק את הקבוצות החמושות, ואמרו כי מעורבותן באלימות איננה מאפשרת את השתתפותן בבחירות.
ראש הממשלה אריאל שרון, איים כי אם תנועת הטרור - החמאס, שקראה להשמדתה של מדינת ישראל, תשתתף בבחירות ישראל תחבל בהן בשטחי הגדה. שרון פירט כי צה"ל יהדק את אמצעי הביטחון, ויטיל סגר מוחלט על הערים בגדה ובירושלים, בדרכים המובילות לקלפיות יוצבו מחסומים שלא יאפשרו מעבר למצביעים.
בהתייחסו לנאומו של שרון כינה א-זהאר את ראש הממשלה הישראלי "טיפש",החמאס תגביר את הלחץ על שרון, ותכריז על יום הבחירות יום חופש כדי להגדיל את כמות המצביעים.
"התערבותה של ישראל בבחירות היא בעצם התערבות בוטה של ישראל בחיי העם הפלשתיני, הדבר לא מקובל ונחשב לפשע אנושי. אף פלשתיני לא יסכים לוותר על זכותו להצביע. מניעת זכות זו רק תגרום לתסיסה ברחוב הפלשתיני, מה שיוביל לאחוזי בחירה גבוהים יותר ולניצחון גדול יותר של החמאס".
תנועת החמאס נהנית מפופולאריות גבוהה ברחוב הפלשתיני, במיוחד לאחר נסיגת ישראל מרצועת עזה. ההצלחה בבחירות לרשויות המקומיות היא הוכחה אחת לכוחה העולה של התנועה, הפגנת הענק בעזה הייתה נקודה שנייה של הפגנת כוח.
סקרי דעת הקהל וההערכות מצד המומחים, מנבאים לתנועת החמאס הצלחה בבחירות לפרלמנט, הרשות הפלשתינית והעומד בראשה. אבו מאזן אמר, כי הוא מעוניין בשיתוף החמאס בבחירות כדי להפוך את הארגון למפלגה פוליטית.
חבר המועצה המחוקקת כדורה פארס אמר ל-Nfc, כי מרבית חברי הפרלמנט מעוניינים בצירוף החמאס. לדעתו, הדבר יוביל לתפנית חיובית ביחס התנועה לתהליך השלום ולהתנגדות האלימה.