X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  הודעות כלליות
- הודעה מטעם מרכז שניידר
▪  ▪  ▪

מודל ייחודי נבנה לאחרונה במרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת הכללית: סדנת בישול לילדים המאושפזים בבית החולים בגלל הפרעות אכילה, חרדה, דיכאון, נטיות אבדניות ועוד. מטרת פעילות הסדנה היא ליצור חוויה מתקנת לילדים המטופלים, שסובלים מהפרעות אלו. הילדים מתנסים בבישול והכנת האוכל וגם מחוייבים לאכול את שהם עצמם הכינו.
סדנת הבישול, אשר תוכננה ונבנתה על-ידי צוות הפסיכיאטרים ביחידה להתערבות במצבי משבר במרכז שניידר, בראשות ד"ר סילבנה פניג וע"י צוות המרכז החינוכי בבית החולים, בראשות משכית שוחט, מתקיימת אחת לשבועיים ביחידה להתערבות במצבי משבר בשניידר, בהדרכת השף עומר ברמן, שהונחה בתחילת הפרויקט ובוחר עם הילדים המטופלים אילו מאכלים להכין ביחד, ומלמד אותם לבשל, לאפות ולהרכיב בעצמם סוגים שונים של מזונות. לסירוגין, מועברות לילדים שיחות עם הדיאטנית הקלינית, עדי בר איל, בנושאי תזונה, ערכים תזונתיים ותפקידם וחשיבותם של אבות המזון והמזונות השונים בתהליכים פיסיולוגיים בגופנו.
לדברי ד"ר סילבנה פניג, מנהלת היחידה להתערבות במצבי משבר במרכז שניידר: "הסדנה נותנת מענה לילדים הסובלים מהפרעות נפשיות שונות: בעוד שנערות ונערים שסובלים מאנורקסיה אוהבים להתעסק עם הכנת האוכל ולבשל לאחרים ולא לאכול בעצמם, בני נוער שסובלים מהשמנת יתר מרבים לאכול אוכל מהיר ולא מזין ובריא תוך כדי פעילות אחרת, מבלי לעבור את תהליך הכנת האוכל. הישיבה המסודרת מול השולחן מאפשרת לכולם להבין את החשיבות של תהליך ההכנה והזמן המוקדש לאכילה".
לדברי משכית שוחט, מנהלת המרכז החינוכי בשניידר, הפועל מטעם מחוז מרכז של משרד החינוך: "תגובות הילדים לסדנה חיוביות מאד, והם רואים בה חוויה מיוחדת. הילדים נהנים מהאוירה, מהפעילות המשותפת, ומתקשרים בצורה יוצאת דופן עם עומר השף. הסדנה מאפשרת לילדים למידה והבנה על הרכב המזון שלהם באופן תאורטי והתנסות חוויתית המאפשרת התנסות קבוצתית ואישית".

תאריך:  03/06/2007   |   עודכן:  03/06/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il