מודל ייחודי נבנה לאחרונה במרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת הכללית: סדנת בישול לילדים המאושפזים בבית החולים בגלל הפרעות אכילה, חרדה, דיכאון, נטיות אבדניות ועוד. מטרת פעילות הסדנה היא ליצור חוויה מתקנת לילדים המטופלים, שסובלים מהפרעות אלו. הילדים מתנסים בבישול והכנת האוכל וגם מחוייבים לאכול את שהם עצמם הכינו.
סדנת הבישול, אשר תוכננה ונבנתה על-ידי צוות הפסיכיאטרים ביחידה להתערבות במצבי משבר במרכז שניידר, בראשות ד"ר סילבנה פניג וע"י צוות המרכז החינוכי בבית החולים, בראשות משכית שוחט, מתקיימת אחת לשבועיים ביחידה להתערבות במצבי משבר בשניידר, בהדרכת השף עומר ברמן, שהונחה בתחילת הפרויקט ובוחר עם הילדים המטופלים אילו מאכלים להכין ביחד, ומלמד אותם לבשל, לאפות ולהרכיב בעצמם סוגים שונים של מזונות. לסירוגין, מועברות לילדים שיחות עם הדיאטנית הקלינית, עדי בר איל, בנושאי תזונה, ערכים תזונתיים ותפקידם וחשיבותם של אבות המזון והמזונות השונים בתהליכים פיסיולוגיים בגופנו.
לדברי ד"ר סילבנה פניג, מנהלת היחידה להתערבות במצבי משבר במרכז שניידר: "הסדנה נותנת מענה לילדים הסובלים מהפרעות נפשיות שונות: בעוד שנערות ונערים שסובלים מאנורקסיה אוהבים להתעסק עם הכנת האוכל ולבשל לאחרים ולא לאכול בעצמם, בני נוער שסובלים מהשמנת יתר מרבים לאכול אוכל מהיר ולא מזין ובריא תוך כדי פעילות אחרת, מבלי לעבור את תהליך הכנת האוכל. הישיבה המסודרת מול השולחן מאפשרת לכולם להבין את החשיבות של תהליך ההכנה והזמן המוקדש לאכילה".
לדברי משכית שוחט, מנהלת המרכז החינוכי בשניידר, הפועל מטעם מחוז מרכז של משרד החינוך: "תגובות הילדים לסדנה חיוביות מאד, והם רואים בה חוויה מיוחדת. הילדים נהנים מהאוירה, מהפעילות המשותפת, ומתקשרים בצורה יוצאת דופן עם עומר השף. הסדנה מאפשרת לילדים למידה והבנה על הרכב המזון שלהם באופן תאורטי והתנסות חוויתית המאפשרת התנסות קבוצתית ואישית".