X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי   /   הודעות כלליות
- הודעה מטעם האגודה לזכויות האזרח
▪  ▪  ▪
בעקבות עתירת האגודה לזכויות האזרח, החל משרד השיכון בימים האחרונים להעלות את נהליו לאתר האינטרנט של המשרד.
www.moch.gov.il/Moch/LawsAndRegulations/RegulationsList.htm
הדרישה לפרסום הנהלים עלתה במסגרת עתירה שהגיש עו"ד גיל גן-מור מהאגודה לזכויות האזרח לבית המשפט לעניינים מנהליים בירושלים, בשמו של אסיר משוחרר חסר בית. עוד טרם שחרורו, פנה האסיר, ג', לגורמי הרווחה בכלא בבקשה לסיוע בדיור. גורמי הרווחה בכלא וברשות לשיקום האסיר, השיבו פניו ריקם וטענו כי על-פי כללי משרד השיכון אין ביכולתם לסייע לו. אלא שאותם גורמים טעו; נהלי משרד השיכון דווקא כוללים הנחיות מפורשות לטיפול באסירים משוחררים חסרי בית, אולם גורמי הרווחה לא הכירו אותם. בינתיים, ג' מצא עצמו נודד בין מקלטי לילה ובתיהם של קרובי משפחה. רק לאחרונה, כחודשיים לאחר שחרורו, הוסדרה זכאותו לקבלת סיוע.
העוול שנעשה לג' היה יכול להימנע, לו כל גורמי הרווחה היו מודעים לנהלי משרד השיכון. עוד רבים המעוניינים בסיוע בשכר דירה או דיור ציבורי, אינם מודעים לתנאי הזכאות. האגודה לזכויות האזרח דרשה את פרסומם מלא של נהלי משרד השיכון, ואכן, בימים האחרונים החל המשרד בפרסום נהליו באתר הרשמי.
בכך, מצטרף משרד השיכון למשרד הפנים, אשר נאלץ גם הוא, בעקבות עתירת האגודה לזכויות האזרח, לפרסם את נהליו באינטרנט.
עו"ד גיל גן-מור מהאגודה לזכויות האזרח: "מדיניות הסיוע בדיור של משרד השיכון נוגעת למאות אלפים בישראל; אף על-פי כן, עד כה, הנהלים והקריטריונים המלאים לקבלת הסיוע הוסתרו מהציבור. זכאי הסיוע לא תמיד ידעו על זכאותם, או שהמידע שניתן להם היה חלקי. במדינה דמוקרטית, משרד ממשלתי חייב לפעול בשקיפות מלאה, ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר בפרסום נהלים אשר נוגעים לזכות היסוד לדיור של רבים במדינה.
האגודה לזכויות האזרח תוסיף ותעקוב אחר פרסום הנהלים. בעקבות העתירות, בדרישות לפרסום נהלים, יש לקוות כי כל משרדי הממשלה יוציאו לאור השמש את נוהליהם הפנימיים, בלי צורך בהליכים משפטיים נוספים".
תאריך:  05/08/2008   |   עודכן:  05/08/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il