ענקית התרופות והכימיה הגרמנית מרק (Merck KGaA), הנסחרת בגרמניה (MRCG.DE). מדווחת היום על תוצאות לרבעון השלישי של 2008. חטיבת מרק-סרונו, הינה חברת הביוטכנולוגיה הגדולה באירופה, ויצרנית תרופת ה"רביף" לטיפול בטרשת נפוצה, אשר פותחה על-ידי אינטרלאב הישראלית (לשעבר אינטרפרם) ומתחרה בקופקסון של טבע. אינטרלאב מהווה את מרכז הפיתוח של מרק-סרונו בישראל.
סך כל הכנסות מרק (כולל הכנסות חטיבת מרק-סרונו) ברבעון השלישי של 2008 זינקו אורגנית (ללא השפעת חילופי מטבעות) ב-13.5% ל-1.893 מיליארד אירו. מטבעות אחרים חלשים לעומת האירו החזק המשיכו להשפיע מאוד על מכירות ענקית התרופות הגרמנית והפחיתו את אחוזי הצמיחה לאחר המרתם למטבע האירו ל-8.7%.
את המכירות של מרק הניעה צמיחה חזקה של שתי תרופות מרכזיות: תרופת הרביף לטרשת נפוצה, אשר פותחה באינטרלאב הישראלית (לשעבר אינטרפרם), ומתחרה בקופקסון של טבע, ושל תרופת הארביטוקס, שמקורה במכון ויצמן, לטיפול בסרטן.
הרווח התפעולי עלה ב-6.1% ל-309.3 אירו ברבעון השלישי של 2008. הרווח התפעולי, לא כולל פחת בערכם של נכסים לא מוחשיים והוצאות האינטגרציה של חטיבת מרק סרונו, פחת ב-2.9% ל-462 מיליון אירו.
הכנסות חטיבת מרק-סרונו (שנוצרה לאחר רכישת סרונו), זינקו ברבעון השלישי אורגנית ב-17% ל-1.241 מיליארד אירו וב-14% לאחר המרתם למטבע האירו. החטיבה הגדילה את השקעותיה במחקר ופיתוח ב-15% ל-246 מיליון ברבעון השלישי. זאת במסגרת התוכנית המוצהרת של מרק להשקיע כמיליארד אירו כל שנה במחקר ופיתוח.
מכירות הרביף בכל העולם לטיפול בטרשת נפוצה, המתחרה בקופקסון של טבע, ופותחה בידי אינטרלאב הישראלית (לשעבר אינטרפרם), צמחו ברבעון השלישי ב-10% ל-338 מיליון אירו. זאת בעקבות צמיחה באירופה וזינוק של מעל 27% בצמיחה אורגנית במכירות הרביף בארה"ב, בה החל השיווק רק בשנים האחרונות.
מכירות הארביטוקס לטיפול בסרטן צמחו גם הרבעון בקצב דו סיפרתי עם זינוק של 13% ברבעון השלישי לעומת הרבעון המקביל ל-134 מיליון אירו. זאת בשל אישור של ה-European Commission לשימוש רחב יותר של הארביטוקס בשילוב עם כימותרפיה. כמו-כן, ביפן אושר שיווק ארביטוקס לחולי mCRC.
מכירות הגונאל-אף לטיפולי פוריות צמחו ב-11% ל-109 מיליון אירו. זאת בעקבות הצלחה באסרטגיות איזוריות להרחבת החדירה לשוק או הגדלת נתח שוק. מכירות הרפטיבה לטיפול בפסוריאזיס צמחו ב-19% במהלך הרבעון השלישי ל-23 מיליון אירו.
אינטרלאב, שפיתחה את הרביף, מעסיקה כיום כ-30 עובדים, העוסקים במו"פ ובאיתור הזדמנויות השקעה בישראל ומנוהלת על-ידי רג'ין שבח. מרק-סרונו השקיעה למעלה משלושה מיליון דולר ב"בית אינטרלאב" ביבנה, המשמש לפעילויות הקיימות ולקליטת הפעילויות החדשות של החברה בעתיד.
"קבוצת מרק ממשיכה לספק צמיחה חזקה ברבעון השלישי, למרות המצב הסוער בכלכלה הגלובלית והשפעות שערי המטבע השליליות. אנו מאמינים כי התוצאות הטובות מאשרים את איתנות המודל העסקי המגוון שלנו", אמר דר. קארל-לודבינג קליי יו"ר מועצת המנהלים של מרק, "לפיכך, מרק ממשיכה לצפות עמידה בתחזית שנקבעה עבור שנת 2008".
קבוצת מרק משווקת את תרופותיה בישראל באמצעות חברת הבת מרק סרונו. מרק סרונו בישראל, שהוקמה בשנת 1996, מנוהלת על-ידי שרי פרלוב. משרדי החברה ממוקמים בהרצליה. מרק סרונו משווקת בשוק המקומי את התרופות: גונאל-אף, לובריס, אוביטרל, צטרוטייד, קרינון, רביף ורפטיבה.
כמו-כן נכנסה מרק-סרונו לתחום האונקולוגיה והיא משווקת את התרופה ארביטוקס (סטוקסימב). התרופה רשומה בהתוויה לטיפול בסרטן מעי גס גרורתי בקו מתקדם ובהתוויה לטיפול בסרטן מקומי של ראש צוואר. בחודש יוני האחרון המליצה הוועדה האירופאית העליונה של ה-(EMEA (CHAMP על הרחבת ההתוויה של הארביטוקס לטיפול בסרטן מעי גס גרורתי בכל קווי הטיפול, עם כל כימותרפיה לקבוצת חולים ללא מוטציה של KRAS.