הסדרה "שום פלפל ושמן זית" יוצאת למסע בעקבות מקורות האוכל היהודי, ונראה שאין דרך טובה ומרתקת מזו ללמוד את סיפורן של הקהילות בעולם. בשני הפרקים הראשונים, השף חיים כהן יוצא למסע בנופיה הקסומים של ארץ המגף.
השף כהן וחברו הקרדיולוג
אלי לנדאו, בשלן מעולה בפני עצמו ומומחה לאיטליה, יוצאים לערים הציוריות רומא וונציה שבהן חיה קהילה יהודית יותר מאלפיים שנה.
בפרק הראשון של הסדרה מתחילים השניים את מסעם ברומא, שם הם פוגשים, מריחים ואוכלים בשוק "קמפו די פיורי", ובגטו היהודי היפהפה, במאפייה יהודית עתיקה, עדיין אפשר לראות איך מכינים את המאפים הייחודיים של יהדות רומא. השניים לא פסחו על המסעדות היהודיות וטעמו את מנות הדגל של המטבח היהודי, שנולדו מתוך השפעות הדדיות של המטבח היהודי והאיטלקי.
בפרק השני, לפני הגעתם לוונציה כהן ולנדאו עוצרים בכרמים וביקבים של מחוז "ונטו" - חבל ארץ הנודע בייצור היין שלו. בוונציה, שבה הוקם במאה-16 הגטו הראשון, עדיין אפשר למצוא משפחות יהודיות המשמרות מטבח במסורת עתיקה. ועוד בפרק זה, חיים כהן ואלי לנדאו מנהלים דיאלוג "חושני" עם תרבות האוכל בשוק הדגים ומשחזרים מנות יהודיות איטלקיות נשכחות.
- פרק ראשון - רומא, יום שישי, 25.6.10 בשעה 19:10;
- פרק שני - ונציה, יום שישי, 2.7.10 בשעה 19:10.
עורכת ומפיקה: אמנה כהן; מפיקה בפועל: מיכל גורן אלטמן; במאים: חנה אטיאס ואייל בנבנישתי; קרדיט לתמונות סטילס: נדיה לנדאו.