אמבר בונה מכון תערובת נוסף בכ-50 מיליון שקלים במתחם אמבר דרום. שטח המכון החדש יהיה כ-33 אלף מ"ר והוא מיועד לייצר כ-250 טון תערובת לשנה. לדברי ישראל דגאי, מנכ"ל אמבר, מכון התערובת הגדול בישראל, מדובר בשלב האחרון בתוכנית האסטרטגית לפיה בסוף שנת 2012 תייצר ותשווק אמבר מיליון טון תערובות בשנה.
המטרה שלנו, מסביר דגאי, הינה לשמור על מובילות בענף עם נתח שוק של כ-30% ועל רמת השירות שלנו. לכן, השקענו ב-6 השנים האחרונות כ-50 מיליון שקלים נוספים בפיתוח אמבר דרום השוכן בסמוך לצומת דבירה, בהחלפת פסי הייצור הקיימים, בניית מתקן לאחסון שטוח של כ-20 אלף טון, תחנות משלוח בעלות כושר אחסון של עד כ-2000 טון וממגורות לאחסון 15 אלף טון גרעינים (המהווים את חומר הגלם העיקרי של התערובות), בשידרוג בורות הקבלה לכושר הובלה של כ-120 טון/שעה, בהקמת תחנת אריזה בשקים של 50 ק"ג ועוד.
היום, מציין דגאי, מייצר אמבר 850 אלף טון תערובות מזון לבעלי כנף, לבקר, לצאן ועוד מדי שנה. לאמבר שני מפעלים - המרכזי במתחם גרנות במרכז הארץ ובו מיוצרים כ-640 אלף טון תערובת בשנה. כמות זו, מסביר דגאי, מהווה את מקסימום התפוקה השנתית האפשרית ובמתחם אין אפשרות להגדיל את שטח המפעל. במפעל הדרומי מיוצרים כ-200 טון מדי שנה נכון להיום והוא מיועד להכפיל את היקף הייצור בחורף 2012 אז תחל העבודה במכון החדש.