כוכב יופיטר נצמד לפלוטו במזל גדי
כוכב יופיטר תמיד מתקשר לאופטימיות, לתקווה ולצמיחה, להגזמה ולקיצוניות. יש לו קשר גם למסחר העולמי, לחינוך ולמערכת בתי המשפט. כל דבר נראה נפלא וגדול יותר עם יופיטר, אבל במזל גדי, המסמל ריאליות, רצינות, סקפטיות והגבלות, הדחף של יופיטר להתפתח הוא נמוך ועלול גם להסתכן. במזל גדי הוא יותר קונסרבטיבי, מחפש את מה שבטוח, ולמעשה מחפש איך לעשות את הדברים נכון ולהוציאם לפועל לפי תוכנית סדורה מראש. מזל גדי פועל עם תוכנית. יופיטר פועל עם תקווה ואמונה שאנו גם נבחר הרעיון הנכון כדי להשיג את ההצלחה לטווח ארוך. בסופו של דבר הכל נעשה בצניעות, יש כאן השראה, אבל כזו שלא מתעלמת מהמציאות. במקרה הפחות נחמד, התסכול גובר, תוצאה של דחייה או מכשולים העומדים בדרך. במקום רווחים יציבים,
יתכנו הפסדים גם. תזכורת למצב כוכבים דומה מסוף 2007 עד תחילת 2009, אבל גם ב-1982-1980. המיתון שהשפיע בארה"ב וברחבי העולם (לא בישראל) יביא לדחייה של תוכניות ומיזמים ממשלתיים. אבל לא תמיד יופיטר במזל גדי מביא למיתון. הקושי האמיתי יהיה יותר כאשר יופיטר ופלוטו יפגשו במזל גדי, (מרס 2020-אפריל 2020, יוני יולי 2020, ושוב ספטמבר –נובמבר 2020) ההתמודדות עם גרעונות וחובות, ופשיטות רגל גם. זה מבנה שעלול להשפיע על כל המישורים במשק, ובכלכלה, לא נופתע שכמה מדינות, חברות גדולות (שאותן מכירים בעולם הגדול) יתמודדו עם בעיות אשראי, הורדה בדירוג, וחלק מהן יצטרכו להכריז על פשיטת רגל.
היום הרמזים כבר עבים. חולשת השווקים תושפע בין השאר ממה שקורה בסין. מעבר הפלוטו על היופיטר במפת סין, שממשיך וישפיע בספטמבר ובאוקטובר 2020. בלי קשר לקורונה, הקושי החל כבר ב-2019, והנסיגה שם נובעת בהשקעות שהם עשו מעבר לנדרש.
האם ההתמודדות עם הקורונה, שכבר משפיעה על המסחר הבינלאומי עם סין, וגורמת ליבוא להתקע היא ההתחלה?
"המשק הישראלי מפגין עוצמה לעומת כלכלות אחרות בעולם", אמר עופר קליין ראש כלכלה ומחקר בהראל חברה ביטוח פיננסים. "הבעיה היום זו סין, שהיא מדינת יבוא משמעותית בישראל. אם שערי היצוא של סין יהיו פקוקים, זה ישפיע בהדרגה גם כאן - יהיה מחסור במוצרים, יחפשו תחליפים במקומות אחרים, וזה עלול לייקר הרבה מוצרים גם אצלנו". אנחנו נאמין בטוב.
ולאלה שבכל זאת מחפשים אופטימיות, יופיטר יהיה בהרמוניה עם נפטון בפברואר, ביולי, ובאוקטובר. אולי יביא להשקעות לאומיות עם תשואה. פלוטו שולט על נושא המיסים. ההיגיון נותן שאם יש יותר אנשים עובדים, הם משלמים גם יותר מיסים. אולי אלה יגרמו להציג שיפור בגרעונות? גם אצלנו.
על הקורונה
ההודעה הרשמית מסין הגיעה ב-22.01.2020. למעשה הרופא שזיהה את המחלה (ובינתיים הספיק למות ממנה) כבר דיווח עליה
בדצמבר 2019. כאסטרולוגית, קשה לי להאמין שיש מגפה וכוכב נפטון לא שותף בחגיגה. לכן, לבי אומר לי שהמחלה שפרצה כבר הרבה קודם עד שמישהו העז לומר משהו בקול רם. ההיגיון האסטרולוגי שלי הוא שהמבנה של הכוכבים יופיטר נפטון שליווה את מפת השמים לאורך שנת 2019, היה הבסיס למגיפה. הזרעים/החיידקים הם מאז. הסינים הידועים בבניית חומות גבוהות סביב המתרחש אצלם, אולי עשו זאת גם הפעם עד שלא הייתה ברירה ולהודות.
המפה המקודמת של סין, 01.10.1949 (הניתוח על בסיס הנתונים המלאים) לחודש אוקטובר–נובמבר 2019, מפגישה את הירח (העם) עם כוכב מארס במפת הלידה. האם אז החלה הפגיעה? בזמן ההודעה הרשמית (ועדיין) כוכב אורנוס הנמצא במזל שור עובר על האופק המקודם. הירח (העם) מלידה ב-2 מעלות מזל דלי, זכה לזעזוע מכוכב אורנוס גם. הירח המקודם במזל אריה נפגש בחודשיים האחרונים עם כוכב פלוטו. המפגש מעיד על "איפוק", ניתוק ובעיקר על איפול וסודיות.
כלכלית: פלוטו מטייל על היופיטר במפת סין, בהמלצה עבורם להזהר עם הוצאות. שילוב השניים גורר הפסדים כבדים. הטיול של פלוטו לסרוגין יסתיים בסתיו. מה שיוסיף לחולשת השווקים באותה תקופה.
"הפוליטיקאים דומים בכל מקום, הם מבטיחים לבנות גשר גם במקום שאין בו נהר" (ניצ'טה חרושצ'וב)