X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  הודעות כלליות
- הודעה מטעם יקב כרמי יוסף
▪  ▪  ▪
[צילום: יח"צ]

יקב כרמי יוסף מזמין את הציבור ליום פתוח שייערך ביום שישי, ה-2 בנובמבר 2007, בין השעות 10:00-14:00. בכל שעה עגולה תיערך הרצאה של בעלי היקב על סיפור היקב והייחודיות בתהליך ייצור היין.
בנוסף, יוגש כיבוד קל: גבינות, לחמים ושמן זית וכמובן טעימות יין מסוג שרדונה ברבדו 2006, מרלו ברבדו 2005 וקברנה ברבדו 2005. עלות הכניסה ליום הפתוח היא 10 שקלים שיקוזזו עם קניית יין.
כידוע, יקב כרמי יוסף נמצא בבעלותם של הייננים פרופסור בן עמי ברבדו ופרופסור עודד שוסיוב. פרופסור בן עמי ברבדו, חבר הסגל האקדמי של האוניברסיטה העברית בירושלים הוא מאבני התווך של חקלאות גפן היין המודרנית בארץ ובעולם. מחקריו העוסקים בקשר בין שיטות גידול גפן ואיכות היין התפרסמו בספרות המדעית וזיכו אותו בהכרה בינלאומית ובפרסים יוקרתיים. לפני מספר שנים, החליט פרופסור ברבדו לממש את הידע הרב שצבר בייצור יין וחבר לתלמידו פרופסור עודד שוסיוב, גם הוא חבר הסגל האקדמי של האוניברסיטה העברית בירושלים. משפחת שוסיוב החלה בגידול ענבי יין לפני כ-120 שנה.
הכרמים והיקב נמצאים ליד המושבה כרמי יוסף בשיפולי הרי יהודה בואך ירושלים, על אדמת גיר כבדה ועשירה באבן. עוד מימי מלכות שלמה הייתה ידועה אדמה זו בהתאמתה הרבה לגידול ענבי יין משובחים. בעלות המשפחות על הכרמים והיקב מאפשרת לפרופסורים ברבדו ושוסיוב שליטה מלאה על אופן הטיפול בכרם ליצירת ענבים באיכות מעולה. בכרם מתבצעות פעולות זמירה, דילול אשכולות וטיפול בנוף הצמחי להשגת רמת יבול אופטימלית תוך מעקב אחר התפתחות הסוכר, החומצות, חומרי הצבע ותכולת המינרלים בעלים ובפרי. כמו כן, מתבצע טיפול בעקה להעצמת ארומת הפרי בעת הבציר.

תאריך:  01/11/2007   |   עודכן:  01/11/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il