טרה, החברה המובילה לייצור חלב וגבינות מעניקה חסות ראשית לתחרות הבריסטה הישראלי 2008 - התחרות המקצועית למזיגת קפה.
הבריסטה הוא העוסק בהכנת ומזיגת הקפה ולמעשה המקביל ל"ברמן" בבתי קפה ומסעדות. תחרות הבריסטה מאורגנת מידי שנה על-ידי האיגוד הישראלי לקפה ונערכת במספר שלבים: מוקדמות, חצי גמר וגמר, אשר יתקיים ב-25 בנובמבר בגני התערוכה בתל אביב.
המנצח בתחרות ייצג את ישראל בתחרות הבריסטה העולמית WBC שתתקיים באטלנטה, ארה"ב ויזכה לאספקת חלב שבועית מחברת טרה, לתקופה של שבוע.
בתחרות נמדדים המתחרים על יכולת הוירטואוזית שלהם בהכנת אספרסו, קפוצ'ינו, ומשקה מקורי. כמו-כן הם נמדדים על מהירות הכנת המשקה, טמפרטורת ההגשה, ההופעה (נינוחות), הקצף, וכמובן טעם המשקה.
צוות השיפוט נבחר בקפידה על-ידי איגוד הקפה הישראלי וכולל גם שני שופטים מחו"ל. הצוות יעריך את טעם המשקה הן על פי פרמטרים אובייקטיביים והן על-פי תחושות טעם אישיות.
ענת דהן מנהלת השיווק לשוק המקצועי בטרה: "מסקרים שערכנו עולה כי חלב טרה נתפס בקרב הברמנים ומוזגי הקפה כחלב המועדף עליהם לשימוש, בעיקר בזכות היקף הקצף הנוצר בהכנת הקפה ומשך הזמן שהוא נותר יציב על המשקה. יתרון זה הפך את חלב טרה לפופולרי במיוחד בבתי הקפה והמסעדות ומיצב אותו כנותן מענה מושלם בשוק המקצועי. אנו בטרה מייחסים לשיתוף הפעולה עם איגוד הקפה חשיבות רבה ורואים בבריסטות אוטוריטות בתחום, המשפיעים באופן מהותי על הטעם והנראות של הקפה ולכן מהווים שגרירים טובים למוצר ולכלל הסל".
לקראת התחרות, מעמידה טרה לרשות לקוחותיה צוות מקצועי אשר יאמן ויכין את המתמודדים לתחרות. תחרות הבריסטה הבינלאומית מתקיימת בחו"ל זה שנים. בשנת 2004 הצטרפה לראשונה ישראל לתחרות, אשר מושכת מוזגי קפה מכל רחבי העולם. בתחרות זו יכול להשתתף נציג אחד מכל מדינה. פרטים על התחרות באתר:
www.scail.co.il.