X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
לטענת חברת הביטוח יש להתאים את שיעור הנכות ממנו המבוטח סובל, לעובדה שטבלת הנכויות שלה מצומקת במחצית אל מול טבלת הנכויות של הביטוח הלאומי. האומנם? מקשה השופטת דליה גנות, מבית משפט השלום בראשון לציון
▪  ▪  ▪

המבוטח נפגע בתאונת עבודה ונקבעו לו 42.4% נכות. אולם בבואו לקבל את תגמולי הביטוח מכוח פוליסה לנכות מתאונה, הודיעה לו חברת הביטוח, כי תגמולי הביטוח יחושבו רק על בסיס מחצית משיעור נכותו
.
מדוע? מפני שלטענת חברת הביטוח יש להתאים את שיעור הנכות ממנו המבוטח סובל, לעובדה שטבלת הנכויות שלה מצומקת במחצית אל מול טבלת הנכויות של הביטוח הלאומי. האומנם? מקשה השופטת דליה גנות, מבית משפט השלום בראשון לציון.
יצחק גולדנברג הוא הנדסאי קרקע ומים במקצועו. באחד הימים, אירעה לגולדנברג תאונת עבודה קשה, כאשר נפל מגובה של 4.5 מטרים. גולדנברג נפגע בברכו הימנית ובקרסול רגלו השמאלית ונותר עם נכות אורתופדית ונוירולוגית בשיעור של 42.4%.
גולדנברג פנה לחברת הביטוח מנורה ודרש את תגמולי הביטוח במסגרת פוליסת ביטוח שרכש ממנורה. הפוליסה כללה כיסוי עבור מקרה של נכות מתאונה.
לכאורה, חישוב תגמולי הביטוח במקרה שכזה אמור להיות פשוט. הפוליסה נוקבת בסכום הביטוח המלא למקרה שבו המבוטח נותר עם נכות של מאה אחוז. כעת לא נותר אלא להכפיל את סכום הביטוח המלא ב- 42.4% וקיבלת את הסכום המגיע למבוטח.
כך נאמר במפורש בפוליסה: "בכל מקרה של נכות חלקית עקב תאונה... ישולם שיעור מתאים של סכום הביטוח המלא".
לא, אמרה מנורה לגולדנברג. לא כך יש לחשב את הסכום המגיע לך. הנה, אמרה מנורה לגולדנברג, בפוליסה קיימים שיעורי נכות משלה עבור אובדן מלא של איברים. כך לדוגמא, עבור אובדן מלא של רגל, הפוליסה שלי מקנה 40% נכות. לעומת זאת, טבלת הנכויות של הביטוח הלאומי, מקנה עבור אובדן מלא של רגל נכות של 80%.
אין מה לעשות, נאנחה מנורה, טבלת הנכויות שלי מצומקת במחצית אל מול טבלת הנכויות של הביטוח הלאומי. לכן אם רופא נותן למבוטח שלי 10% נכות עבור שבר בברך, יש לקבוע כי נכותו המותאמת של המבוטח היא מחצית מ- 10% נכות, דהיינו רק 5% נכות. פשוט להפליא. אשר על כן, הוסיפה מנורה, נכותך המותאמת גם היא מחצית ממה שהרופאים העניקו לך, דהיינו מחצית מ- 42.4% שהם 21.2% בלבד.
המחלוקת בין הצדדים הגיעה לשולחנה של השופטת דליה גנות, מבית משפט השלום בראשון לציון. ליבת המחלוקת, קובעת השופטת גנות, היא מה היתה כוונת הצדדים במילים "השיעור המתאים" ובאיזה סוג התאמה מדובר.
חוזה ביטוח אינו חוזה רגיל. תנאיו אינם מסוכמים בעקבות משא-ומתן, הצעה וקיבול. מדובר בהסכם המנוסח כל כולו על-ידי חברת הביטוח. למבוטח לא נותר אלא לחתום עליו כלשונו. מכאן החשיבות הרבה שיש לייחס ללשון חוזה הביטוח, ובעיקר להבהרת והבלטת לב ליבו של החוזה - אופן חישוב הפיצוי.
אלא שבפוליסה של מנורה אין כל רמז באשר לאופן חישוב הפיצוי במקרה של נכות חלקית. אין גם כל רמז כי שיטת קביעת גובה הנכות לצורך חישוב גובה הפיצוי, נעשית בהשוואה לטבלת הנכויות של הביטוח לאומי. הפוליסה מסתפקת בקביעה כי במקרה של נכות חלקית ישולם "השיעור המתאים". מתאים לְמה? לחברת הביטוח הפתרונים.
המסתורין האופפים את שתי המילים התמימות "שיעור מתאים", מתגלה למבוטח לראשונה בבואו לתבוע פיצוי על-פי הפוליסה. או אז ורק אז, נאמר לו לראשונה, כי על-פי שיטת החישוב המסתתרת מאחורי המילים "שיעור מתאים" חבויה נוסחה מתמטית, אשר אחד ממרכיביה הינו השוואה לטבלת הנכויות של הביטוח לאומי.
לשיטתי, קובעת השופטת גנות, מדובר בניסיון פסול ובלתי מתקבל על הדעת להקטין את גובה הפיצוי לו זכאי המבוטח בהתאם לנכותו, בדרך לא דרך, ובניגוד להוראות חוק הביטוח הקובעות, כי "תנאי או סייג לחבות המבטח, או להיקפה, יפורטו בפוליסה...". מדובר בשיטת חישוב פסולה שמעולם לא הובאה לידיעתו של המבוטח ואין לקבלה.
אין מנוס מהמסקנה כי מנורה, משיקוליה היא, בחרה להסתיר את פרטי אופן החישוב של הפיצוי. בעיקר בחרה להסתיר את העובדה שבמשוואה המתמטית, במסגרתה מחושבת הנכות לצורך קביעת הפיצוי קיים "שחקן נוסף", טבלת הנכויות של הביטוח הלאומי, שזכרה לא בא, לא בפוליסה בכלל, ולא בפירוט שיטת החישוב של גובה הנכות לצורך קביעת גובה הפיצוי בפרט.
המסקנה המתבקשת הינה, כך פוסקת השופטת דליה גנות בסופו של דיון, כי יש לחשב את גובה הפיצוי לו זכאי גולדנברג על בסיס 42.4% מסכום הביטוח המלא, גם אם חישוב זה אינו עולה בקנה אחד עם צפייתה הסובייקטיבית של חברת הביטוח בחותמה על הסכם הביטוח.

תאריך:  07/04/2006   |   עודכן:  07/04/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עו"ד יצחק בם
באיומי הדחת הרב הראשי לישראל הגזים היועץ המשפטי לממשלה בהערכת האפשרויות שהחוק מעמיד לרשותו    גם היועץ יודע כי האופציה היחידה הפתוחה בפני המבקשים לסיים את כהונתו של הרב מצגר היא עתירה לבג"צ    סביר להניח שזו תתקבל לכן, טוב יעשה הרב אם ימנע את הביזוי של מוסד הרבנות
יואב יצחק
1) דמגוגיה תקשורתית    2) גנבי הסקופים    3) ביתו / מפלתו    4) ארבל טרם החזירה את הכסף
אברהם שרון
נרי אבנרי
אתה בוודאי זוכר את השנאה של הקומץ הבית"רי כלפי אבוקסיס, עת זה כיכב במדי קבוצתך האהודה הפועל    ואיך השנאה הפכה להערצה כשעבר לבית"ר ירושלים    האם היא לא מזכירה לך בדיוק את השנאה של הקומץ מהתקשורת, כלפי שרון עת זה כיכב בימין, ואיך הפך בין לילה, לאהוב הטריבונה של בית סוקולוב, כשערק שמאלה? ועל זה צריך להוסיף- כשקופת שרצים על גבו, ועננה פלילית מרחפת מעליו?
נסים ישעיהו
פרשת צו סו    עד משה, העם היה משועבד וכאמור, פעולתו הראשונה כמנהיג היתה לשחרר את העם מכבלי השיעבוד. לעומת זאת, דוד התחיל למלוך כאשר העם כולו היה בארצו ולכאורה במצב בו לא היה שיעבוד. משה הוא המנהיג הראשון והוא המודל, לפי זה יש לברר, מה היתה משימתו הראשונה של דוד כמלך, והיכן היתה שם גאולה משיעבוד?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il