X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
יש לברך על החלטת הממשלה להקים מוקד למניעת אלימות ברשת בקרב ילדים ובני נוער, אבל זה לא מספיק מערכת החינוך וההורים צריכים גם הם לשנס מותניים ולפעול יותר למיגור התופעה
▪  ▪  ▪
להלחם בבריונות [צילום: קובי גדעון/פלאש 90]
אמירה חשובה
החלטת הממשלה להקים סוף-סוף כתובת אחת לילדים ולבני הנוער נפגעי האלימות ברשת טובה ומתבקשת. העובדה שהמשטרה תקצה לכך שוטרים, חוקרים ואנשי מקצוע היא אמירה חשובה, שמעבר לאפקטיביות שלה בשטח תוסיף לביטחון הפנימי של האזרחים, במיוחד ההורים.

החלטת הממשלה להקים סוף-סוף כתובת אחת לילדים ולבני הנוער נפגעי האלימות ברשת טובה ומתבקשת. העובדה שהמשטרה תקצה לכך שוטרים, חוקרים ואנשי מקצוע היא אמירה חשובה, שמעבר לאפקטיביות שלה בשטח תוסיף לביטחון הפנימי של האזרחים, במיוחד ההורים
הממשלה אישרה (יום ג', 27.9.16) הקמת גוף חדש שתפקידו להילחם בבריונות ברשת נגד ילדים ובני נוער.
תופעת האלימות ברשת היא אחד התוצרים של העידן הדיגיטלי. הטכנולוגיה, מטבעו של העולם, משמשת להרבה דברים טובים, אבל היא גם כלי מסוכן ומאיים, שמביא גם לאובדן חיי אדם.
האלימות במרחב המקוון הייתה אחד הנושאים היותר מדוברים בשנה האחרונה. האוכלוסייה שהכי חשופה לה, לפעמים עד כדי מעבר של הפגיעה מהרשת למרחב הפיזי, היא הילדים ובני הנוער. האלימות נמצאת בתוך המכשירים הניידים, באמצעות אפליקציות וממשקים שונים, ושוברת בכל פעם שיאים חדשים.
על-פי נתונים רשמיים, כ-200 ילדים שנחשפו לאלימות אונליין פונו לבתי חולים כי ניסו לפגוע בעצמם. ב-2011 התאבד הילד דוד אל מזרחי בעקבות שיימינג שעשו לו חבריו לכיתה. המדינה כולה הזדעזעה, אבל עדיין השתעשענו באשליה שמדובר במקרה חריג ושזאת תופעה חולפת. המציאות הייתה ועודנה אחרת לגמרי.
ראוי להזכיר בהקשר זה כי גם מבוגרים רבים נפגעים מאלימות ברשת. כך, ב-2015 שם אריאל רוניס, בכיר ברשות האוכלוסין, קץ לחייו בעקבות שיימינג שעבר בפייסבוק (Facebook), על לא עוול בכפו.
דרוש מסע הסברה
החלטת הממשלה מהיום, שסוף-סוף תקים כתובת אחת לילדים ולבני הנוער נפגעי האלימות ברשת, מוקד חרום שיוכל לשמוע את תלונותיהם ולנסות לעזור, היא החלטה טובה ומתבקשת. העובדה שהמשטרה תקצה לכך שוטרים, חוקרים ואנשי מקצוע היא אמירה חשובה, שמעבר לאפקטיביות שלה בשטח תוסיף לביטחון הפנימי של האזרחים, במיוחד ההורים. היא משדרת מסר שהמשטרה והמדינה רואות באלימות ברשת איום לא פחות חמור מכל אלימות אחרת, ובכוונתן לטפל בה.
אולם, הקמת המערך צריכה להיות מלווה במסע הסברה, שיחדיר לתודעה את קיומו של המוקד, וגם שמאבק בבריונות ברשת לא יכול להיעשות רק באמצעות המשטרה והמדינה. מניעת הבריונות ברשת היא תוצאה של תרבות, חינוך והכוונה נכונה, שמבוגרים צריכים לתת לילדים.
יש כאן תפקיד חשוב מאוד למערכת החינוך, שעם כל ההערכה למאמצים שהיא עושה כדי להיאבק בתופעה, מבחן התוצאה הוא לא טוב. האלימות שמתחילה ברשת וגולשת לחצרות בתי הספר הולכת וגואה. שיימינג וחרמות נגד תלמידים הם עניין של שגרה. על המערכת להילחם בתופעה ועליה, יחד עם ההורים, לתת לילדים את הכלים והמרחב לספר על מקרי אלימות שעברו. הורים רבים לא מגלים מספיק ערנות ורגישות, חלקם לא יודעים מה לעשות ואחרים חושבים ש-"לילד/ה שלי זה לא יקרה", או שהם יודעים הכול על הבן/בת שלהם. וזו אחת הסיבות לכך שהמקרים הללו קורים.
במקביל, צריכים גורמי החינוך להשקיע הרבה יותר משאבים לחינוך לתרבות גלישה ברשת, חינוך לתרבות שיחה וקשר בין אנשים, ומניעת אלימות כלפי חלשים או חריגים. כאן יש למורה בכיתה תפקיד חשוב ביותר, כי הוא זה שנמצא עם הילדים חלק גדול משעות היום. תופעות האלימות ידועות בדרך כלל למורים, ורמת הערנות שלהם יכולה להציל את הילד הבא שיגיע לדרך ללא מוצא, ויפגע בעצמו.
בארץ פועלים מזה שנים רבות גופים לא מעטים שעוסקים כל השנה בחינוך למניעת אלימות ברשת, ביניהם איגוד האינטרנט הישראלי, עמותת אשנ"ב ועמותות נוספות. מנהלי המערך החדש ייטיבו לעשות אם ימצאו את הדרך לשלב בתוכו את הגופים האלה, כדי ליצור באמת מערך שנלחם בבריונות ברשת - הן באמצעות החוק והן באמצעות הסברה וחינוך.

תאריך:  28/09/2016   |   עודכן:  28/09/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
המאבק נגד הבריונות ברשת - לא רק באמצעות שוטרים
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עליס בליטנטל
והיה אם הילרי קלינטון תנצח בבחירות לנשיאות באמריקה, יהיה זה אות משמים. כי בכל פעם שמלאה סאת הרוע שבני האדם עושים איש לרעהו - זעם האל מכלה אותם. כך מצינו בתנ"ך - בפרשת המבול. כך היה בנדידת העמים הגרמנים שחיסלו את אימפרית רומא. כך קורה כעת עם קריסת המעצמה מספר אחת בעולם שמאפשרת את כיבוש האיסלאם את המערב
אברהם שרון
"לאן נוליך את החרפה" שאל המשורר, לשום מקום    בעצם לסניף הקרוב של 'ארומה, המצוי במרחק ריח למקום שבו היא יושבת ומקוששת צדקות    את הבושה איבדנו זה מכבר    לפעמים, כשאני עובר על ידה ולא יכול לשאת את חרפתה, את חרפתי, נדמה לי כי לא רק את הבושה איבדנו אלא גם ואולי בעיקר את צלם האדם שבנו    מתי וכיצד הפכנו, וכלל הלא הרגשנו, קהי-רגש, אטומים לכאב הזולת, למצוקתו ולסבלו?
משה חסדאי
על כל זאת, ועל עוד רבות מזאת, עלינו לעשות חשבון נפש נוקב וחסר פחד בראש השנה, ולהשתנות    וכאן, אני מבקש לעשות חושבים ולהתמקד
יובל לובנשטיין
למתבונן באמצעי התקשורת ובעיקר בטלוויזיה ובשלטי החוצות, אינו יכול שלא לראות מופע חריג בהיקפו של פרסום מסיבי של הקבוצה ויש המעריכים אותו בהיקף מינימלי של 15 מיליון שקלים, סכום לא מבוטל לחברה עם ביצועים בינוניים שכאלה
שמעון זיו
עד מתי ימשך המשחק הזה בחיי הילדים, והאחרים שאינם מודעים, או מדחיקים את הסכנה שברכיבה על אופניים חשמליים בחוצות הערים, בלי קסדה, בלי ציות לתמרורים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il