רופאים רבים מעודדים נשים לאכול מוצרי חלב ללא-שומן או דלי-שומן כדי לקבל סידן. אלו מסייעים בהורדת הסיכון לפתח את מחלת העצמות אוסטאופורוזיס. במחלה זו, העצמות מאבדות סידן והופכות צפופות פחות ולכן גם נשברות יותר בקלות.
המלצות איגוד הלב האמריקני נשים צריכות לפנות לרופא שלהן ולהבין מהי כמות הסידן לה הן זקוקות במסגרת התזונה. חלב ללא-שומן ומוצרי חלב דלי-שומן מומלצים. אלו מקורות מצויינים לסידן.
ירקות ירוקים כמו תרד, כרוב וברוקולי, ומספר סוגים של קטניות ומוצרים המכילים פולי סויה הם מקורות טובים לסידן מהצומח.
האם צריכת סידן משפיעה על הסיכון לפתח מחלות קרדיווסקולריות (של הלב וכלי הדם)? נכון להיום, למדענים אין מספיק מידע בכדי לענות על השאלה במדוייק. אך דיאטת DASH (תזונה חלבית-צמחית) סייעה באופן משמעותי להוריד את לחץ הדם במחקר שהתבסס על אכילת 8 מנות של פירות וירקות ומוצרי חלב ללא שומן או דלים בשומן.
הצריכה היומית המומלצת היא: 200 מ"ג לתינוקות עד גיל שישה חודשים; 270 מ"ג לתינוקות מגיל שישה חודשים עד שנה.
500 מ"ג לידלים בגילאים שנה עד שלוש; 800 מ"ג לילדים בגילאים 4-8.
1300 מ"ג לילדים ומתבגרים בגילאים 9-19.
1000 מ"ג לאנשים בוגרים בגילאים 19-30; 1000 מ"ג לבוגרים בגילאים 31-50.
1200 מ"ג לבוגרים בגילאים 51 ויותר.
1300 מ"ג לנשים בהריון מתחת לגיל 19; 1000 מ"ג לנשים בהריון בין הגילאים 19-50.