תרד, הידוע לפחות לוותיקים שביננו כמקור כוחו הרב של פופאי המלח, עשוי גם לעזור למנוע תופעה שכיחה של עיוורון. צוות חוקרים מאוניברסיטת מנצ'סטר מאמין כי אכילת הירק יכולה להגן על העיניים מניוון כתמי תלוי גיל (AMD).
התאוריה שלהם מבוססת על העובדה שתרד, ומספר ירקות אחרים גם כן, מכיל לוטאין (פיגמנט צהוב), כימיקל המסייע ליצור פיגמנט בעל תפקיד מפתח בהגנה על העיניים. החוקרים מתכננים כעת מחקר שיבחן תאוריה זו.
AMD הוא גורם מוביל לעיוורון בחברה המערבית, והוא משפיע על-פי נתונים סטטיסטיים על אחוז לא מבוטל של גברים ונשים. הוא מתפתח כתוצאה מניוון של הכתם (מקולה), אזור קטן על הרשתית האחראי על הבחנה בפרטים וצבעים במרכז שדה הראייה.
מדענים עדיין אינם מבינים מדוע אנשים מסויימים רגישים לתופעה, אך יודעים כי המחלה קשורה לעישון, השמנה ותזונה לקוייה.