מוכנה לקראת צריכת הסיבים? לפנייך אפשרויות בחירה רבות.
ניתן למצוא סיבים בצמחים ובמזונות המבוססים על הצומח שלא זוקקו, וכן במוצרים עם תוספת סיבים. פירות ודגנים היו המקורות התזונתיים השכיחים ביותר לסיבים במחקר הנוכחי. אך אלו אינן האפשרויות היחידות. קטניות, ירקות ודגנים מלאים גם הם עשירים בסיבים ובעלי איכות גבוהה של פחמימות.
הנה רשימה של 15 מזונות וכמות הסיבים בגרמים שהם מכילים למנה:
חצי כוס של שעועית לבנה מבושלת - 9.5 גרם
חצי כוס של דגנים המכילים 100% סובין - 8.8 גרם
חצי כוס של שעועית שחורה מבושלת - 7.5 גרם
בטטה בינונית אפויה בקליפתה - 4.8 גרם
מאפין מחיטה מלאה - 4.4 גרם
אגס טרי קטן - 4.3 גרם
חצי כוס תערובת ירקות מבושלים - 4 גרם.
חצי כוס פטל טרי - 4 גרם
חצי כוס שזיפים מבושלים - 3.8 גרם
30 גרם שקדים - 3.3 גרם
תפוח עץ טרי בינוני על קליפתו - 3.3 גרם
תפוז טרי בינוני - 3.1 גרם
חצי כוס פתיתי פנינה - 3 גרם
חצי כוס אטריות מחיטה מלאה - 3.1 גרם
חצי כוס כרוב ירוק מבושל - 2.7 גרם