חופן מלא באגוזי פקאן עשוי להפחית את הסיכון למחלות לב, כפי הנראה בשל התכולה הגבוהה של ויטמין E שבאגוז, כך עולה ממחקר שנעשה לאחרונה.
חוקרים מאוניברסיטת "Loma Linda" שבקליפורניה מצאו קשר בין אגוזי פקאן להאטה של 7.4% בחמצון הלא רצוי של שומנים בדם, וכתוצאה מכך להורדת הסיכון למחלת לב.
אגוזי פקאן עשירים במיוחד בצורה של ויטמין E - 'גמא-טוקופרול' - שהסברה היא כי הוא מגן על שומנים מחמצון.
השפעות מגנות פוטנציאליות נתונים אלו מספקים את הראיות להשפעות מגנות פוטנציאליות של צריכת הפקאנים אצל אנשים בריאים, הסיקו החוקרים.
כמות הראיות הקושרת חמצון כולסטרול LDL - "רע", לטרשת עורקים, חסימה בעורקים, התקף לב או שבץ הולכת וגדלה. למעשה, ככל שהכולסטרול LDL עמיד לחמצון, כך יורדת הסבירות שיגרום בעיות בריאות אלו.
החוקרים גילו כי אכילת אגוזי פקאן העלתה את ריכוז רמות ה'גמא-טוקופרול' בדם ולאחר מכן הורידה סמן לחמצון שומנים.