אכילת אגוזי מלך בסוף הארוחה עשויה לעזור לצמצם את הנזק שמזונות שומניים עלולים לגרום לעורקים, כך על-פי מחקר חדש. הסברה היא כי האגוזים עשירים ברכיבים המצמצמים את התקשות העורקים ושומרים על גמישותם.
צוות החוקרים, מבית החולים 'Clinico' בברצלונה, ממליץ על אכילת 28 גרם של אגוזי מלך ביום. המחקר, שפורסם בעיתון של הקולג' האמריקני לקרדיולוגיה, הראה גם כי לאגוזי מלך יש יותר יתרונות בריאותיים מאשר לשמן זית.
החוקרים גייסו למחקר 24 מתנדבים, מחציתם עם רמות כולסטרול בריאות ומחציתם עם רמות גבוהות אך מתונות. לכל אחת מהקבוצות ניתנו ארוחות עתירות שומן המבוססות על גבינות ונקניקי סלמי.
לארוחה אחת, הוסיפו החוקרים חמש כפיות של שמן זית. לאחרת, הוסיפו אגוזי מלך מקולפים. הבדיקות הראו כי הן שמן הזית והן אגוזי המלך סייעו בהורדת התקפה פתאומית של דלקת וחמצון בעורקים - תופעה המתרחשת לאחר ארוחה עשירה בשומן רווי.
עם הזמן, תהליך זה גורם לעורקים להתחיל ולהתקשות - ולהעלות את הסיכון למחלות לב ושבץ. שלא כמו שמן הזית, הוספת אגוזי מלך מסייעת גם לשמר את הגמישות של העורקים, ללא קשר לרמת הכולסטרול. עורקים גמישים יכולים להתרחב כאשר יש צורך בכך ולהעלות בכך את זרימת הדם.
עורכי המחקר אמרו, כי אכילת ארוחות עתירות בשומן משבשת את ייצור תחמוצת החנקן על-ידי השכבה הפנימית של העורקים, כימיקל הנדרש כדי לשמור על גמישות כלי הדם.