ארגון המזון והתרופות האמריקני (FDA) אישר את הטענות בדבר התכונות הבריאותיות של שמן הקנולה והעובדה כי תכולת השומן הבלתי רווי שלו מורידה את הסיכון למחלות לב.
קנולה מצטרף לסוג של מרכיבים ושמנים תזונתיים כמו פיטוסטרולים, אומגה-3 ושמן-זית המאפשרים ליצרני המוצר המוגמר לפרסם את יתרונותיהם התפקודיים על תווית האריזה. הצהרות בריאות כאלו מה-FDA הן מוצר נחשק כשלעצמו בתעשיית המזון בשל הפוטנציאל של עלייה במכירות בעקבות העברת המידע לציבור.
איגוד שמן הקנולה האמריקני (USCA), שהגיש את העצומה בדבר הטענות הבריאותיות בינואר 2006, מנצל את ההתפתחות האחרונה לקידום שמן הקנולה גם כמרכיב במוצרים אחרים.
נשיא USCA, ג'ון האס, אמר כי הטענות עשויות לעודד יצרני מזון וספקי מזון להחליף שמנים אחרים - בעלי פרופיל שלא זכה לאישורים בדבר ערכיו התזונתיים - בשמן הקנולה. לדבריו, האישור תורם לבריאות הציבור בכך שהוא מיידע את הצרכנים לגבי אסטרטגיה פשוטה, נוחה וזולה, המסייעת בהורדת הסיכון למחלות לב.
שמן קנולה עשיר בשומנים בלתי רוויים בריאים (93%), אינו מכיל כולסטרול ושומני טרנס, ודל בשומן רווי (7%) מכל שמן אכיל אחר.
לכן המאפיינים התפקודיים של הקנולה אינם נובעים דווקא מחומרים מזינים, אלא מהעובדה כי הוא דל ב-LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה) או - הכולסטרול "הרע".