לאכול את העוגה ולא להשאיר אותה שלמה
|
|
ממתקים נספרים כפחמימות בתוכנית האכילה שלכם. הטריק הוא להחליף מנות קטנות של ממתקים בפחמימות אחרות - כמו לחם, אורז, קרקרים, דגנים, פירות, מיצים, חלב, יוגורט או תפוחי אדמה - בארוחות. קיימות שתי אופציות להשאיר מקום לממתקים כחלק מהארוחה: - להחליף חלק מהפחמימות בארוחה עם ממתק. - להחליף בארוחה מזון המכיל פחמימות במזון המכיל פחות פחמימות. אם נניח, ארוחת הצהריים האופיינית שלכם היא כריך הודו עם כוס חלב דל שומן וחתיכת פרי. במידה ואתם חושקים בשתי עוגיות לאחר הארוחה, חפשו אחר דרכים לשמור על סה"כ כמות פחמימות זהה בארוחה. החליפו את הלחם הרגיל בלחם דל קלוריות עם פחות פחמימות או אכלו רק מחצית מהכריך. תוספת העוגיות לאחר הארוחה תשמור על מספר זהה של פחמימות. כדי לוודא שאתם אכן מבצעים החלפות שוות, קראו את תוויות המזון בקפדנות. חפשו אחר סה"כ הפחמימות בכל מאכל, כדי להבין כמה פחמימות יש במנה אחת של המוצר.
|
אם אתם משוגעים על ממתקים, בקשו מהתזונאי, או התזונאית שלכם לעזור לכם לכלול את הממתקים האהובים עליכם בתוכנית האכילה. הם יוכלו לעזור לכם גם להפחית את כמות הסוכר והשומן במתכונים האהובים עליכם. אל תופתעו אם הטעם שלכם ישתנה כשתאמצו הרגלי אכילה בריאים. מאכל שאהבתם בעבר עשוי להיות מתוק מדי - ותחליפים בריאים עשויים להפוך למאכלים הערבים לכם ביותר.
|
ממתיקים מלאכותיים מציעים את המתיקות של הסוכר ללא הקלוריות. הממתיקים המלאכותיים עשויים לעזור לכם להפחית את הקלוריות ועדיין לשמור על תוכנית אכילה בריאה - במיוחד כאשר משתמשים בהם במקום סוכר בקפה ובתה, על דגנים או במאכלים אפויים. למעשה, ממתיקים מלאכותיים נחשבים "מזונות חופשיים" מאחר שהם מכילים מספר קלוריות מועט ביותר ולא נספרים כפחמימות, שומן או מזון אחר בתוכנית האכילה. דוגמאות לממתיקים מלאכותיים כוללות: - אשלגן מלאכותי - אספרטיים - סכרין - סוכלרוז ממתיקים מלאכותיים לא בהכרח מציעים מעבר חופשי לממתקים. מוצרים רבים המיוצרים עם ממתיקים מלאכותיים, כמו מאכלים אפויים ויוגורטים המכילים ממתיקים מלאכותיים, עדיין מכילים קלוריות ופחמימות שיכולים להשפיע על רמת הסוכר בדם. הדבר נכון גם לגבי סוכר אלכוהולי, סוג נוסף של ממתיק מופחת קלוריות הנמצא בשימוש לעיתים קרובות בממתקים ללא סוכר, מסטיקים וקינוחים. יש לבדוק את תוויות המזון ולחפש אחר מילים כמו "isomalt", "mannitol", "sorbitol" ו"xylitol". למרות שסוכר אלכוהולי דל בקלוריות מאשר סוכר רגיל, מזונות ללא סוכר המכילים סוכר אלכוהולי עדיין מכילים קלוריות. ולחלק מהאנשים, כמות מעטה אפילו של 20-50 גרם של סוכר אלכוהולי עלולה לגרום לשלשול ונפיחות.
|
|