ישנן ראיות נוספות לכך שהרומן שלנו עם הקפה מסייע להפחית את הסיכון לסוכרת. שתייה של קפה, המכיל קפאין, נמצאה כמורידה את הסיכון לפתח סוכרת מסוג 2 בכ- 60%. אלו הנתונים של מחקר חדש שפורסם לאחרונה וכלל אנשים בסיכון גבוה לסוכרת.
ואפילו אלו שנהגו לשתות קפה אך הפסיקו - פחות נטו לפתח סוכרת מאלו שמעולם לא שתו קפה. ממצאי המחקר היו מוצקים ביותר, לטענת החוקרים, והצעד הבא יהיה לאתר במדוייק את המרכיבים בקפה האחראים להשפעה מגנה זו.
המחקר החדש אינו הראשון המגלה כי שותי הקפה נהנים מהגנה מפני סוכרת. מחקר שנעשה בפינלנד, ופורסם בשנת 2004, הראה ירידה של 30% בסיכון לסוכרת מסוג 2 בקרב אנשים ששתו 3-4 כוסות קפה ביום. אצל הנשים במחקר ששתו 10 כוסות קפה או יותר נראתה ירידה של 79% בסיכון.
כמו כן, תוצאות משולבות מ- 15 מחקרים שכללו יותר מ- 200,000 משתתפים הראו השפעה מגנה דומה. אנשים ששתו את הכמות הרבה ביותר של הקפה היו בסיכון הנמוך ביותר לסוכרת, כך על-פי הסקירה שבוצעה על-ידי חוקרים מבית הספר לרפואה הארוורד.