X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
חוקרים גילו כי קיים כימיקל בפולי הקקאו שהוא בעל השפעה ביוכימית הדומה לזו של האספירין במניעת התקרשות הטסיות, שעלולה להיות קטלנית כאשר נוצר קריש החוסם את כלי הדם וגורם להתקף לב
▪  ▪  ▪
שוקולד - ממש לא חייבים לוותר עליו [צילום: GODIVA]
השוקולד הבריא כובש את השוק
יפעת גדות
יצרן שוויצרי ענק מבטיח שוקולד בריא, טעים וללא רגשי אשמה * פוטנציאל המכירות, לדברי מנתחי שוק - עצום
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
מחקר מתוק: השוקולד טוב ללב המעשנים

   יפעת גדות
שוקולד - עוד חדשות טובות

יש מי שדואג למכורים לשוקולד - חוקרים אמריקנים מדווחים כי כמות קטנה של שוקולד מריר ביום יכולה לדלל את הדם ולהוריד את הסיכון לקרישים כמעט באותה דרך של נטילת אספירין.
החוקרים ביצעו בדיקות ל- 139 'מכורים לשוקולד' שנפסלו ממחקר אחר מאחר שלא הצליחו לוותר על ההרגל המתוק.
מחקר קודם הראה כי שוקולד טוב ללב. המחקר הנוכחי, שנעשה על-ידי חוקרים מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס, הוצג בכינוס השנתי של איגוד הלב האמריקני.
צוות החוקרים החל בבדיקת השפעות האספירין על טסיות הדם, אותם חלקיקים מוצקים זעירים בדם המתלכדים יחד ויוצרים קריש.
חוקרים יודעים מזה כמעט שני עשורים כי שוקולד מריר יכול להוריד לחץ דם והוא בעל השפעות חיוביות על זרימת הדם. אך 'קבוצת השוקולד' נתנה לחוקרים סיכוי אידיאלי לחקור מדוע מדובר ביותר ממראית עין והם עשו זאת על-ידי ניתוח נתונים ביו כימיים.

קרישי דם

החוקרים ערכו בדיקות שבהן השוו כמה זמן לקח לטסיות הדם שנלקחו מאוהבי השוקולד, ומאחרים שלא אכלו שוקולד, להתלכד יחד כאשר נעו דרך מערכת כלי דם מכנית.
טסיות שנלקחו מאלו שהתנזרו מהשוקולד התקרשו מהר יותר, לאחר 123 שניות, בהשוואה ל- 130 שניות בקבוצת השוקולד.
לדברי החוקרים, מה שאוהבי השוקולד לימדו אותם הוא כי קיים כימיקל בפולי הקקאו שהוא בעל השפעה ביוכימית הדומה לזו של האספירין במניעת התקרשות הטסיות, שעלולה להיות קטלנית במקרים בהם נוצר קריש דם החוסם את כלי הדם וגורם להתקף לב.
עוד אמרו, כי אכילת כמות קטנה של שוקולד או שתיית קקאו חם כחלק מתזונה רגילה טובים לבריאות, כל עוד אנשים אינם אוכלים כמות גדולה מהשוקולד או מהסוג העשיר בחמאה וסוכר.
שתי טבליות של שוקולד מריר ביום הספיקו כדי להראות השפעות חיוביות. הפלבנואידים, חומרים שהשוקולד עשיר בהם, הם כפי הנראה מרכיבי המפתח.
מומחים שהגיבו למחקר אמרו, כי לכימיקלים שבפולי הקקאו יש יתרונות למחזור הדם, אך לעיתים קרובות השוקולד מהווה חלק מהבעיה של בריאות הלב יותר מאשר הפתרון, במיוחד במקרים בהם מדובר בשוקולד חלב הנוטה להיות עשיר בשומן ובסוכר.
הם הדגישו כי למרות שאינם מציעים לאנשים להימנע לחלוטין מהשוקולד - כל אחד יכול ליהנות מפעם לפעם - ישנן דרכים יעילות יותר לדאוג ללב מלבד השימוש בשוקולד כתרופה.
אכילת חמש מנות של ירקות ופירות ביום היא דרך טובה הרבה יותר להנות מההגנה ללב שמספקים הפלבנואידים ללא הדאגה לגבי השומן והסוכר שיש בכל חטיף שוקולד.

תאריך:  16/11/2006   |   עודכן:  16/11/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
שוקולד - מוריד את הסיכון לקרישי דם
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות
יפעת גדות
מחקר חדש מגלה כי על-ידי צריכת שוקולד - גם שוקולד חלב - אפשר להנות מהשפעות מעוררות הגורמות לעליה בביצועים המנטליים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il