X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
חוקרים גילו כי למשתתפי המחקר עם הרמות הגבוהות ביותר של חומצות שומן מסויימות בדם היה סיכון נמוך ב-47% לפתח דימנציה וסיכון נמוך ב-39% לפתח אלצהיימר, בהשוואה לאלו עם רמות DHA נמוכות
▪  ▪  ▪
חומצות שומן אומגה-3 - גם פה טעינו?
יפעת גדות
מחקר חדש שבחן את היתרונות של חומצות שומן אומגה-3 לא מצא כל ראיות מוצקות לכך
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
חומצות שומן אומגה-3 - לא כולן שוות

   גלית יצחק
אומגה 3 - יעיל נגד דיכאון אצל ילדים

התאוריה שדגים הם מזון למוח מקבלת חיזוק נוסף כעת ממחקר חדש שגילה כי לאנשים עם תזונה עשירה בדגים יש סיכון נמוך במידה משמעותית לפתח דימנציה ואלצהיימר.
המפתח לכך היא כפי הנראה 'docosahexaenoic acid' - DHA' - חומצת שומן רב בלתי רווי אומגה-3, המשפיעה על הסיכון לדימנציה וחשובה לתפקוד תקין של מערכת העצבים המרכזית.
אנשים עם רמות גבוהות של DHA - חומצת שומן הנמצאת, כאמור, בדגים, נהנים מירידה של כ- 50% בסיכון לדימנציה, מסקנה אליה הגיעו חוקרים מאוניברסיטת טאפטס שבבוסטון.
ידוע כי חומצות שומן אומגה-3 מגנות על הלב ועל מחזור הדם, ובדיוק כפי שדגים טובים ללב, משוכנעים החוקרים, הם כפי הנראה טובים גם למוח.
דגים שומניים כמו מקרל, טרוטה, הרינג, סרדינים, טונוס גדול, טונה וסלמון עשירים ב- DHA.
במחקר, אספו החוקרים נתונים על רמות ה- DHA ועל דימנציה מ- 899 גברים ונשים שהיו חלק ממחקר בנושא הלב. במשך תשע שנים של מעקב, 99 משתתפים פיתחו דינמציה, כולל 71 שפיתחו אלצהיימר.
החוקרים גילו כי למשתתפים עם הרמות הגבוהות ביותר של DHA בדם היה סיכון נמוך ב- 47% לפתח דימנציה וסיכון נמוך ב- 39% לפתח אלצהיימר, בהשוואה לאלו עם רמות DHA נמוכות.
רמות DHA בדם השתנו על-פי הדרך בה המיר הכבד חומצת אלפא-לינולנית - חומצת שומן חיונית - ל-DHA, וכן על-ידי כמות ה-DHA בתזונה.
אנשים עם רמות ה- DHA הגבוהות ביותר דיווחו כי אכלו בממוצע שתיים עד שלוש מנות של דגים בשבוע. אנשים עם רמות DHA נמוכות אכלו באופן ממשי פחות דגים.
החוקרים סבורים כי אותם יתרונות יכולים להתממש גם על-ידי נטילת תוספות של שמן דגים, וכי אלו יהיו יעילות בדיוק כמו אכילת דגים. מאחר שצריכת דגים נמוכה נמצאה כגורם סיכון לפתח דימנציה, הם ממליצים לאכול יותר דגים או ליטול שתי קפסולות של שמן דגים ביום.
כמו כן, הם מדגישים את הצורך בניסוי רפואי אקראי שיבדוק אם DHA אכן מגן על המוח מפני דימנציה.
מומחים בתחום שהגיבו למחקר ציינו כי זהו המחקר הראשון המוצא קשר בין רמות DHA להגנה מפני מחלת אלצהיימר, וכי מחקרים שנעשו לאחרונה בבעלי חיים הראו כי DHA צמצם את כמות הפלאק העמילואידי במוח - סימן למחלת אלצהיימר - וכן שיפר את הזכרון.
לדבריהם, קיימות ראיות רבות ממחקרים רבים שנעשו בבעלי חיים התומכות בממצאי המחקר החדש. למרות זאת, הם אינם בטוחים כי קיימים מספיק נתונים המוכיחים את ערכן של תוספות שמן הדגים ונראה כי היתרונות המגנים מחומצות שומן אומגה-3 הם ברמה נמוכה מאוד. קיימות מעט מאוד ראיות לכך שאפשר ליהנות מהגנה גבוהה יותר בעזרת צריכה גבוהה יותר, ועדיין יש צורך להוכיח כי תוספות אכן מעניקות את אותם יתרונות מגנים.
מומחים אחרים הדגישו את הצורך בניסויים רפואיים כדי לוודא כי ה- DHA אכן מגן מפני אלצהיימר.
ההגנה שנמצאה במחקר קשורה לאכילת דגים. מחקרים אחרים הראו כי צריכת דגים מגנה, אך לא ברור היה אם חומצות שומן אומגה-3 שבדגים הן הגורם הקשור לירידה בסיכון. קיימת חשיבות לבדוק זאת, לדבריהם, מאחר שאם השומן הוא האחראי להשפעה הרי שניתן לקחת תוספות של שמן דגים ולהמנע מזיהום הכספית.

ממצאי המחקר פורסמו בגיליון נובמבר של "Archives of Neurology".
תאריך:  20/11/2006   |   עודכן:  20/11/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חומצות שומן - להורדת הסיכון לדימנציה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות
יפעת גדות
מחקר חדש הראה כי נשים שאכלו דגים שומניים לפחות פעם בשבוע היו בסיכון נמוך ב- 44% לסרטן כליות מאלו שלא אכלו דגים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il