X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
תוצאות מחקר חדש מראות כי למרות שהוספת החלב משפרת את טעם התה, היא עשויה גם להפחית את יכולותיו להגן על הבריאות חוקרים גילו כי בעוד שהתה עזר להגביר את זרימת הדם בהשוואה למים, הוספת חלב ביטלה את ההשפעה הביולוגית
▪  ▪  ▪
לוותר על החלב [צילום: AP]
תה ירוק מועיל ללב
יפעת גדות
במחקר נראו שיפורים משמעותיים בפרופיל השומנים של המתנדבים ששתו תה ירוק - ירידה ברמות הכולסטרול LDL נראתה אצל 90% מהמשתתפים ועלייה ברמות הכולסטרול HDL אצל 69% מהמשתתפים
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
מחקר: תה ירוק - למניעת מחלות ניווניות

   יפעת גדות
ה- FDA: לא מכיר בתה הירוק

הוספת חלב לתה מוציאה את כל הטוב מכוס התה של אחר-הצהריים, חדשות קשות במיוחד לאומה כמו בריטניה שבה התה והחלב הולכים יד ביד, כך קובע דוח שפורסם בעיתון הלב האירופי.
פיגמנטים הנמצאים בתה ידועים כגורמים המגנים על הלב על-ידי שיפור יכולת העורקים להתרחב ולהירגע. הפרוטאינים שבחלב, הידועים כקזאינים, משבשים את פעולת הפיגמנטים, מעמעמים את ההשפעות המועילות ומבטלים את כל היתרונות הבריאותיים. למסקנות אלו הגיעו מדענים מבית החולים 'Charite' של אוניברסיטת ברלין.
תה הוא המשקה השני - אחרי מים - הנפוץ ביותר בעולם. בדיקות שהשוו את היתרונות הבריאותיים של תה שחור לאלו שבתה הירוק, שבדרך כלל לא נצרך עם חלב, עשויות להסביר מדוע במדינות בהן שתיית התה נפוצה ביותר ניתן לזהות את היתרונות הרבים ללב לעומת מדינות אחרות. הממצאים עשויים להיות גם בעלי משמעות בתחום הסרטן, מאחר שמספר מחקרים הראו כי לתה תכונות הנלחמות גם בגידולים.
היתרונות הידועים היטב של התה תוארו כבר במחקרים רבים, כתבו החוקרים, ותוצאות המחקר הנוכחי מספקות הסבר אפשרי להעדר השפעותיו המועילות של התה על הסיכון למחלות לב בבריטניה, מדינה שבה שותים בדרך כלל תה עם חלב.
החוקרים, בשלוש הזדמנויות שונות, נתנו לקבוצה של 16 נשים בריאות חצי ליטר של תה שחור שרק נחלט או תה שחור עם חלב, או מים מורתחים כביקורת. בעזרת אולטראסאונד, הם מדדו את התרחבות העורקים בזרוע ואת מידת הרגיעה שלהן לפני ואחרי השתייה.
הם גילו כי בעוד שהתה עזר להגביר את זרימת הדם בהשוואה למים, הוספת חלב ביטלה את ההשפעה הביולוגית. בדיקות שנעשו בחולדות הניבו תוצאות דומות. כדאי אולי, הציעו החוקרים, כי אנשים המוסיפים חלב לתה יוותרו על התענוג לפעמים.
הם הדגישו כי אינם מעוניינים לגרום לירידה בצריכת התה השחור. תוצאות המחקר רק מנסות לעודד אנשים להבין כי למרות שהוספת החלב משפרת את טעם התה, היא עשויה גם להפחית את יכולותיו להגן על הבריאות.

תאריך:  09/01/2007   |   עודכן:  09/01/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חוקרים: לא להוסיף חלב לתה
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
זה גם מגעיל...התה יותר דומה לקפה במקום לתה!
סשה קרסבין  |  9/01/07 16:30
2
כנ"ל לגבי שוקולד מריר לעומת שוקולד חלב ל"ת
רם  |  9/01/07 16:58
3
לא להוסיף חלב לכלום.יש להתנזר ממנו. ל"ת
הניה  |  9/01/07 18:28
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות
יפעת גדות
חוקרים גילו כי מרכיבים בתה עשויים לדכא גדילתם של חיידקים הגורמים למחלות אך לא את גדילתם של חיידקים 'ידידותיים'
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il