הוספת עשבי תיבול כמו בזיליקום, אורגנו, שום, קרי ורוזמרין לתזונה יכולה להועיל לבריאות, כך קובעים רופאים ממערכת הבריאות של אוניברסיטת מישיגן.
לטענתם, הוספת צמחי תבלין יכולה לעזור לשמור על משקל בריא, ובנוסף, עשבי התיבול עשויים גם למנוע סוגי סרטן מסויימים, ואפילו להוריד את לחץ הדם.
על-ידי החלפת תבלינים רגילים כמו סוכר, מלח ושומן בעשבי תיבול, ניתן לשפר את הבריאות הכללית - יחד עם שיפור טעם האוכל.
לחוקרים 10 עצות לבחירת התבלינים הטובים ביותר לבריאות הכללית:
כיצד לבחור את עשבי התיבול -
החליפו מלח בצמחי תבלין. צמחי תבלין כמו אורגנו, קורנית (טימין), רוזמרין, פטרוזיליה ושום יכולים להדגיש את הטעמים הטבעיים של הארוחה.
-
השתמשו בשום טרי. שום יכול להוריד את לחץ הדם ורמות הכוסלטרול. כדי ליהנות מהיתרונות המקסימליים יש לאכול שלוש שיני שום בינוניות בכל יום. שום יבש, או שום שהושאר זמן רב מדי, מאבד את יתרונותיו הבריאותיים.
-
אכלו רוזמרין. רוזמרין הוא חומר נוגד חמצון שישנן השערות כי הוא משפר את הזכרון ועוזר אף במניעת סרטן.
-
הילחמו בהצטננות עם בזיליקום, אורגנו ורוזמרין. השמנים החיוניים בעשבי תיבול אלו יכולים להילחם בהצטננויות ושפעת.
-
טפלו בשיעול כרוני בקורנית (טימין). היתרונות הבריאותיים של הקורנית הם ייחודיים. התבלין נמצא בשימוש ברפואה המסורתית כטיפול לשיעול, ואפילו שעלת.
-
אכלו כורכום כטיפול לכאבי גב. חוקרים גילו כי מרכיב הידוע ככורכומין הנמצא בכורכום הוא בעל תכונות נוגדות דלקת. ניתן להשתמש בכורכום לבד וכן להוסיף אותו לתערובות קרי.
-
הילחמו בסרטן עם קרי. הכורכומין נתגלה גם כמכווץ פוליפים טרום סרטניים במעי.
-
השתמשו ב"תבלינים מחממים" כדי להוריד את לחץ הדם. "תבלינים מחממים" הכוללים ג'ינג'ר (זנגביל), אגזו מוסקט, קינמון, פלפל אנגלי, פלפל ופלפל חריף, מביאים את הדם ממרכז הגוף לעור. לדברי החוקרים, הם מפזרים את הדם בכל הגוף בדרך שווה מה שעשוי להוריד את לחץ הדם.
-
אכלו ג'ינג'ר (זנגביל) כדי להרגיע את הקיבה. חומרים הנקראים ג'ינג'רולים הנמצאים בג'ינג'ר יכולים לעזור לשלוט בבחילה.
-
החליפו סוכר בעשבי תיבול. הוסיפו תבלינים כמו קינמון ואוגז מוסקט לחטיפים מתוקים במקום סוכר.