היום הבינלאומי ללא בשר חל היום (ג') וגם בישראל יציינו את היום באירועים מיוחדים. עמותת אנונימוס מקיימת אירועים במסגרתם יחלקו מתנדבי העמותה חוברות מתכונים ו"סויארמה" - מנה דמוית בשר פיקנטית על בסיס חומרי גלם צמחונים ומזינים: פתיתי סויה וסייטן.
החלוקה תתבצע במספר מוקדים בירושלים, תל אביב וחיפה. בתל אביב החלוקה תתבצע בפתח גן מאיר החל משעה 16:00.
אירועי ה"יום ללא בשר" פונים לציבור בבקשה לנסות לוותר על בשר לפחות למשך יום אחד. ביום הזה קוראים הארגונים לחשוב מחדש על צריכת-היתר של הבשר בעולם המערבי ועל שני נזקים מרכזיים שהיא גורמת. באנונימוס מסבירים:
• לבריאות הצרכנים. אכילת כמויות גדולות של בשר, כנהוג בחברה המערבית המודרנית, מגבירה את הסיכון ללקות במחלות הקטלניות ביותר, כגון מחלות לב, לחץ דם גבוה, אוסטיאופורוזיס וסוגים מסויימים של סרטן, ביניהם סרטן המעי הגס וסרטן הערמונית. בשר ממשקים מתועשים מכיל גם שרידי כימיקלים וחומרים אנטיביוטיים, שכמויות גדולות שלהם משמשות להתמודדות עם המחלות האופייניות למשקים אלו. צמחונות מסייעת למנוע מחלות, ומספקת לגוף את כל היסודות הדרושים לבריאות תקינה ולאריכות ימים.
• לבעלי-החיים. במהלך העשורים האחרונים עברו משקי החי תיעוש מואץ ששינה את פניהם ללא היכר. בעלי-החיים החלו להיתפס כמכונות ונעלמו מעינו של החקלאי, שפעם עוד טיפל בהם אישית וידע לזהות מצוקות הדורשות טיפול. היעלמותן של החיות מן העין אפשרה להכניס לשימוש שיטות עבודה בדרגה הולכת וגוברת של אכזריות. בעלי-החיים צופפו בשטח קטן יותר ויותר, גופם עבר עיוות גנטי חריף, החלו לקצוץ אברים מגופם בצורה המונית (מקורים, קרניים, שיניים, אשכים, זנבות ואוזניים) והחלו להרעיבם או לשבור את עצמותיהם לצורך הגברת הרווחים. השניצל שאנחנו אוכלים לא ניצוד בג'ונגל, הוא נחתך במשחטה תעשייתית מעוף שנכנס עדיין נושם ומפרפר למכונת המריטה, לאחר שהמתין תשוש, מפוחד, וצמא עד מוות במשאית ההובלה במשך שעות רבות. לזה קדם כמובן גם גידול בתנאים המאפשרים שרידה רק בקושי.
גיל סרוסי, מתנדב באנונימוס כשנתיים, שארגן את האירוע, מסביר את המוטיבציה: "כל אחד מאיתנו
יכול להציל 4,000 בעלי-חיים פשוט על-ידי ההחלטה להפסיק לאכול אותם. בישראל הורגים בכל שנה מעל מאתיים מיליון בעלי חיים רק בשביל לייצר בשר עוף. השחיטה מגיעה בסופם של חיים קצרים ומלאי סבל במשקים מתועשים, בהם נמנע מבעלי החיים לממש את צורכיהם החיוניים. רבים מהם חולים, מתים או יוצאים מדעתם עוד לפני השחיטה.
"אנו מזמינים את הציבור הרחב להתנסות בתזונה צמחית בריאה ונטולת אכזריות לבעלי החיים. בטעות אנשים מניחים שצמחונות היא ויתור על מרכיב בתפריט, כשלמעשה היא שינוי שכולל הוספה של מרכיבים, צורות בישול, תבלינים, תבשילים וטעמים מרחבי העולם.
באתר הצמחונות הישראלי אפשר להתרשם משפע המתכונים, המוצרים והמסעדות שעומדים כיום לרשות הצמחונים, ומקלים יותר מתמיד לעשות את הבחירה המוסרית".
רועי גרנט, תזונאי שמשתתף באירוע: "תזונה מערבית מאופיינת בצריכת כמויות גדולות של בשר, שהיא מהגורמים העיקריים למחלות קשות. בנוסף לנזקים שנובעים מצריכת כמות גדולה של בשר, יש בעיות שקשורות באיכותו. הבשר שנצרך כיום מגיע ממשקים תעשייתיים, שהם מפעלים ענקיים בהם כלואים לפעמים מאות אלפי בעלי-חיים, ובמיוחד עופות, בצפיפות אדירה. בתנאים כאלה מחלות יכולות לפרוץ במהירות ולכן נפוץ מאוד שימוש אינטנסיבי באנטיביוטיקה. אנטיביוטיקה והורמונים גם משמשים לזירוז הגדילה של העופות, והשאריות המזיקות של החומרים האלה נשארות בתוך ה'שניצלים' וה'פולקע'. אני ממליץ לכל אדם להפחית ככל האפשר את צריכת הבשר, ולהכניס לתפריט כמה שיותר מרכיבים מהצומח. תזונה מאוזנת מהצומח נחשבת כיום לתזונה הבריאה ביותר לגוף האדם, ובעיקר בכל הקשור למניעת מחלות".
פרטים באתר הצמחונות הישראלי.