X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
חוקרים גילו כי נשים שקיבלו 40% מסה"כ הקלוריות שלהן משומן היו בסיכון גבוה ב-15% לפתח סרטן שד בהשוואה לנשים שקיבלו 20% מסה"כ כמות הקלוריות שלהן משומן
▪  ▪  ▪
[צילום: האגודה למלחמה בסרטן]
סיבים תזונתיים מורידים את הסיכון לסרטן השד
יפעת גדות
מדענים גילו כי נשים שאכלו 30 גרם של סיבים ביום היו בעלות סיכון נמוך ב-50% לפתח סרטן שד מאלו שאכלו פחות מ-20 גרם
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
נשים בתעשיית הטקסטיל וההלבשה בסיכון גבוה לסרטן השד

   יפעת גדות
עבודות הבית - למניעת סרטן השד

מחקר מקיף שכלל נשים בגיל העמידה עם רמות שונות של שומן בתזונה שלהן, הראה כי תזונה עתירת שומן מעלה את הסיכון לפתח סרטן שד פולשני.
הממצאים, שפורסמו בעיתון של המוסד הלאומי לסרטן, מקורם במחקר של המכון הלאומי לחקר בריאות ותזונה (AARP), בו 188,736 נשים לאחר גיל המעבר מסרו מידע מפורט על התזונה שלהן באמצע שנות ה-90.
במהלך מעקב של 4.4 שנים בממוצע, 3,501 נשים פיתחו סרטן שד.
בהתבסס על תשובות לשאלון שכלל 124 שאלות בנושא "תדירות אכילה", גילו החוקרים כי נשים שקיבלו 40% מסה"כ הקלוריות שלהן משומן היו בסיכון גבוה ב-15% לפתח סרטן שד בהשוואה לנשים שקיבלו 20% מסה"כ כמות הקלוריות שלהן משומן.
בעזרת שאלון תזונתי מדוייק יותר שמולא לאורך 24 שעות, גילו החוקרים עלייה בסיכון של 32% לסרטן השד בקרב נשים עם רמות גבוהות של שומנים בתזונה.
הסיכון הגבוה לסרטן השד הקשור לתזונה עשירה בשומן נצפה בכל סוגי השומן (רווי, חד לא רווי ורב בלתי רווי) ובקרב נשים שלא השתמשו בתחליפי הורמונים בתחילת המחקר.
ההשערה כי לטיפול הורמונלי תפקיד בקשר בין צריכת שומן לסיכון לסרטן השד דורשת מחקר נוסף, הדגישו החוקרים.
הם ציינו גם כי מחקרים אחרים גילו גם הם קשרים אלו: ככל שצריכת השומן גבוהה יותר, כך גבוה יותר הסיכון לסרטן השד. עם זאת, עדיין קיימות ספקות לגבי הקשר בין שומן תזונתי לסיכון לסרטן השד.
בפרשנות למחקר, שני חוקרים מבית הספר לבריאות הציבור הארוורד שבבוסטון ציינו כי התמקדות בשליטה על שומן הגוף, ולא בצריכת השומן, תהיה יעילה יותר במניעת סרטן השד. ה"קשר המצומצם" שנצפה בין תזונה עשירה בשומן לעלייה בסיכון לסרטן השד, כתבו, עומד בסתירה לראיות מוצקות לקשר חזק בין שומן הגוף לסיכון לסרטן השד בנשים לאחר גיל המעבר.

החוקרים - מהמוסד הלאומי לסרטן שבמרלינד.
תאריך:  21/03/2007   |   עודכן:  21/03/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
תזונה עתירת שומן מעלה את הסיכון לסרטן השד
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
על גורמי סיכון באתר אחת מתשע
ח  |  22/03/07 09:45
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות
יפעת גדות
מחקר חדש מגלה כי נשים המקפידות על התעמלות מאומצת על בסיס קבוע יכולות להוריד את הסיכון שלהן הן לסרטן שד פולשני והן לסרטן שד בשלב Situ
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il