X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
עם זאת התייקרות במחירי האמנון והבורי הצפי במכירות: 1,000 טון קרפיונים לקראת החג עלייה של 75% בצריכת דגים לפסח הישראלים צורכים רק 800 גרם דגים לנפש בשנה, פחות בהרבה משאר העולם
▪  ▪  ▪
[צילום אילוסטרציה: AP]

בחודש הפסח נוסקת צריכת הדגים ל-1,400 גרם לאדם. זאת לעומת כ-800 גרם דגים בחודש ממוצע אותם צורך הישראלי. מדובר בעלייה של 75% לעומת שאר חודשי השנה. כך עולה מנתונים שמפרסמים משרד החקלאות ופיתוח הכפר וארגון מגדלי דגים.
צריכת דגי קרפיון קופצת פי שניים. הממוצע השנתי של צריכה לנפש עומד על 10 ק"ג (כ-800 גרם דגים בחודש). השנה צפויים להימכר בתקופת הפסח כ-1,000 טון קרפיונים, כ-700 טון אמנונים וכ-200 טון בורי (ההערכה מתבססת על נתוני 2006 ועל המכירות עד כה).
עם זאת, הישראלים אינם חסידים של דגים. הצריכה המקומית לנפש נמוכה מאוד לעומת הצריכה במדינות אחרות: מדינות הים התיכון צורכות 40-20 ק"ג לנפש, ביפן צורכים 60 ק"ג לנפש והאמריקנים צורכים 7-6 ק"ג לנפש בשנה.
הישראלים מעדיפים ביתר חודשי השנה לאכול דג אמנון, כאשר בפסח הדג המועדף הינו קרפיון. והשנה: ניתן להשיג קרפיון במחיר זול יותר לעומת פסח אשתקד, המחיר לצרכן (כולל מע"מ) של קרפיון נע השנה בין 17 ל-23 שקלים לק"ג, לעומת מחיר של 25-22 שקלים לק"ג בשנה שעברה. דגים אחרים התייקרו: אמנון נמכר השנה במחיר של 30-28 שקלים לק"ג (לעומת 28-26 שקלים בשנה שעברה) ובורי במחיר של 40-35 שקלים לק"ג (לעומת 35-30 שקלים אשתקד).
על-פי נתוני משרד החקלאות (לא סופיים), בשנת 2006 צרכו הישראלים כ-60,000 טון דגים, מהם 27,000 טון מייצור מקומי ו-43,000 טון מייבוא (ברובו קפוא). הייצור המקומי של הענף (27,000 טון) נחלק לשלושה מקורות: חקלאות מים (מדגה) 19 אלף טון, דייג 4,500 טון וחקלאות ימית 3,500 טון.
רוב הישראלים מעדיפים דגי אמנון (7,900 טון לשנה), במקום השני הקרפיון (6,500 טון לשנה), דניס 3,000 טון, בורי 2,400 טון, כסיף 1,600 טון, סרדין כנרת, פורל ובאס כ-500 טון כל אחד.

תאריך:  25/03/2007   |   עודכן:  25/03/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אסף דוד-מרגלית
החל פיילוט לחתימה דיגיטלית על מסמכים בבתי המשפט    מאות שופטים ואנשי הנהלת בתי המשפט החלו לעשות שימוש בחתימה אלקטרונית
הדר פרבר
לכאורה התקוטט עם צלם ונכנס לרכב שנסע במהירות מופרזת
עידן יוסף
תושבי ישראל מתכננים להוציא מעל 1,200 ש"ח לקנייה ממוצעת של מזון לקראת חג פסח הקרוב    מעל 570 ש"ח על מתנות    כחצי מן הנשאלים אמרו שלא ישקיעו בנופש
רונן ליבוביץ
פורום המשפחות השכולות של מלחמת לבנון השנייה דורש מחברי הכנסת שלא לבחור את פרס לנשיא המדינה בעקבות עדותו בפני ועדת וינוגרד    לטענתם: "עדותו של פרס מעוררת תהיות בנוגע לכישוריו כמדינאי בכיר"
אסף דוד-מרגלית
היועמ"ש הנחה לאפשר שימוע לכל חשוד בפשע    חשוד שיבקש שימוע לא יוכל לטעון לזכות השתיקה    לא רק אישי ציבור יזכו לשימוע מיוחד לפני כתב אישום
רשימות נוספות
סבא וסבתא אוהבים לתת כסף לנכדים  /  מחלקה ראשונה
מצות מהודרות נוסח שנקין  /  עידן יוסף
ציפוי לשניצל כשר לפסח  /  גלית יצחק
מריבות סביב שולחן החג  /  ד"ר שרה ברסלרמן
מסכת דמים  /  בנימין וולמן
לא כל יום פורים  /  הרצל חקק
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il