X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
טמפרטורות גבוהות יותר וזמן אפייה ותסיסה ממושכים יותר העלו את תכולת החומרים נוגדי החמצון שבבצק
▪  ▪  ▪
[צילום: יח"צ]

אפייה של בצק פיצה מחיטה מלאה בטמפרטורה מעט גבוהה יותר, ולמשך יותר דקות, יכולה להעלות במידה משמעותית את תכולת החומרים נוגדי החמצון שבפיצה, כך מבטיח מחקר חדש שהוצג בכינוס השנתי ה-233 של האגודה הכימית האמריקנית.
לדברי החוקרים מאוניברסיטת מרילנד, מדובר בפעולה שאנשים יכולים לעשות בבית, ללא עלויות נוספות, וללא מאמץ נוסף.
מאחר שבצק הפיצה הוא אחד מהמאכלים - העשויים מחיטה מלאה - הנאכלים ביותר בארצות הברית, החליטו החוקרים - סטודנטים לכימייה במזון - לבדוק האם שינויים בתסיסת הבצק וזמן האפייה, כמו גם טמפרטורת האפייה, עשויים לשנות את תכולת החומרים נוגדי החמצון.
החוקרים בדקו בצק שהוכן משני סוגי חיטה. העלאת טמפרטורת האפייה מ-204 ל-288 העלתה את תכולת החומרים נוגדי החמצון ב-82%, בעוד הארכת משך זמן האפיה מ-7 ל-14 דקות "נתנה דחיפה" לרמות החומרים נוגדי החמצון ב-60%. כאשר החוקרים איפשרו לבצק לתסוס זמן רב יותר - עד 48 שעות - תכולת החומרים נוגדי החמצון הכפילה עצמה.
טמפרטורות גבוהות יותר וזמן אפייה ותסיסה ממושכים יותר העלו את תכולת החומרים נוגדי החמצון שבחיטה מאחר שחומרים מזינים רבים יותר השתחררו מציפוי הסובין של החיטה. החוקרים לא מאמינים כי דבר דומה יקרה עם בצק שאינו מחיטה מלאה מאחר שקמח מזוקק אינו מכיל סובין.
סטודנטים ועמיתים למחקר שטעמו את הפיצה הסכימו כי טעמה לא נפגם.
המחקר, לדברי החוקרים, מייצג את אחד מאותם דברים רבים שניתן לעשות בבית כדי לשפר את המזון. עבור אלו המנסים זאת בבית, כדאי לא לשכוח להשגיח על הפיצה שבתנור כדי שזו לא... תישרף...

תאריך:  27/03/2007   |   עודכן:  27/03/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
פיצה "Well done" - מועילה לבריאות
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
יש עוד יתרונות לפיצה
אלכס לוין  |  27/03/07 15:56
 
- מר לוין,אתה זכאי מחמת הטיפשות ל"ת
ליאנה  |  27/03/07 22:36
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עומר שיקלר
רייס מציגה תוכנית מדינית חדשה ומסכמת את הביקור במזרח התיכון    לדבריה, המנהיגים הסכימו להיפגש פעם בשבועיים    "נטישת הטרור תאפשר לפלשתינים להגיע ליעד של השגת מדינה"
יפעת גדות
המדבקה תהיה זמינה תחת מרשם בלבד עבור מטופלות לאחר גיל המעבר שאובחנו עם בעיה מינית
יואב יצחק
היועץ המשפטי לממשלה התראיין לרשת ב' ולערוץ 1    מזוז מסביר מדוע הוא מעכב את החקירות בפרשת הרשות לעסקים קטנים ובפרשת מרכז ההשקעות    מזוז ציין: אולמרט והירשזון צריכים לשאול עצמם האם הם יכולים לתפקד כראוי כאשר נערכות נגדם חקירות
הדר פרבר
יזמים סינים המחפשים דרכים להרוויח מ-20 הקילוגרמים של צואה שמתקבלת בכל יום מפנדה זכר אחד העלו את הרעיון למחזר את הצואה ולהפכה לנייר
מוטי אקסמיט
היחידה הארצית לפשיעה בינלאומית עצרו הלילה את אסי אבוטבול, אסי סידבון ועורך דינם ברק בופמן, בחשד לאיומים, גביית דמי חסות ואלימות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il