ליל הסדר בפתח. רוב האנשים כבר יודעים היכן הם יחגגו אותו (בערך מראש השנה) וישנם כאלה ששפר מזלם והם מארחים בביתם (מבחירה או שאף אחד לא הזמין אותם אליו). למה זה כזה שוס בעיניי לארח בבית? כי עדיף בכל רגע נתון לעמוד במטבח ולבשל מאשר לעמוד בפקק בצומת מורשה עם כל עמישראל.
עבור אלה, ועבור מי שמתארח אבל מביא איתו חלק מהארוחה בסירים ארוזים טוב טוב קיבצנו מספר מתכונים ממסעדות שוות, רובם קלים לביצוע וניתן להכין אותם בסמוך למועד הארוחה בלי להשקיע יותר מדי (טוב, חוץ מהמנה העיקרית).
לפתיחה: - מרק עוף עם קניידלעך. אפשר לסנן את המרק ולהגיש אותו צח בשביל אלו שלא אוהבים שדברים צפים להם במרק. למתכון של מסעדת בתיה.
מנות ראשונות: כי הגפילטע, מה לעשות, הוא כמו גבר, אי אפשר לחיות איתו ואי אפשר לחיות בלעדיו. לעצלנים - ניתן גם לקנות את הגפילטע פיש בסופרמרקט. תופתעו לשמוע שחלק מהמגוון הקנוי טעים עד מאוד.
לסקירת שוק הגפילטע המוכן לחץ כאן.
- סלט עשבי תיבול עם קאשיו ולימון. בשביל לשמור על הגזרה ולאכול משהו דיאטטי אחד לפחות. למתכון של כרמלה בנחלה.
מנות עיקריות: למרות ש"מנה עיקרית" נשמע עבודה מפרכת לפחות כמו החוויה שאבות אבותינו חוו במצרים, מצאנו את קיצורי הדרך לאוכל טעים במינימום השקעה.
לקינוח: - ארטיק, תפוזים רימונים ואננס. כי אחרי ארוחה כבדה מעטים יכולים לשאת גם קינוח לכן אפשר להגיש מנה קלילה יותר. למתכון של מסעדת קימל.
היות וכל אחד מוכשר במשהו המומחיות של היא בהכנת
בובל'ה - לביבה אוורירית שיכולה ללוות את ארוחות חול המועד.
המצרכים: 3 ביצים
3 כפות קמח מצה מסונן דק
מעט סודה לשתיה
אבקת סוכר.
אופן ההכנה: מקציפים את החלבונים ומוסיפים את החלמונים ואת קמח המצה בהדרגה. מטגנים בשמן חם משני הצדדים על אש קטנה. מניחים את הלביבות על צלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר מעל. אפשר להגיש גם עם ריבה, רסק תפוחי עץ, סירופ מייפל או סירופ שוקולד.
לא רוצים לבלות את ליל הסדר בבית? לחצו כאן לקבלת פרטים על חגיגות ליל הסדר במסעדות או במלונות. לא רוצים לבשל אלא להזמין טייק אוואי ממסעדות? לחצו כאן. עייפים מבישולי החג ורוצים לדעת מה קורה במסעדות בחול המועד? לחצו כאן.