לפני שנתיים וחצי,
כשג'אפניקה פתחה את הסניף הראשון שלה, מקום קטנטן ברחוב דיזנגוף בתל אביב, טעמתי שם את הסושי שלהם והתרשמתי לטובה. בשנה האחרונה נפתח סניף נוסף, גדול יותר, ברחוב ירמיהו בתל אביב, ולשם שמתי פעמי כדי לטעום מנות נוספות בתפריט.
המקום מעוצב כסושי-בר מודרני בגוני אפור, עם תריסים ונציאניים, בר סושי ארוך ושורה של שולחנות וכיסאות, ומושך את העין בעיצובו הפשוט והנקי. מה שהטריד במקצת היתה המוזיקה הקולנית משהו שבקעה מהרמקולים. עם זאת, לזכות המלצרית אפשר לומר שבקשתנו להנמיך את הווליום נענתה מיד.
פתחנו את ארוחתנו בשני מרקי מיסו שהיו טובים למדי, עם אצות ווקאמה, בצל ירוק וקוביות טופו. עם זאת, נדמה שקצת הגזימו כאן בכמות האצות, והמרק סבל גם ממליחות יתר. המשכנו בשתי מנות של פירות ים, הראשונה של אצבעות שרימפס טמפורה, כלומר מצופות ומטוגנות, שלוו ברוטב צ'ילי מתוק שהיה מתוק מדי ולכן הסתפקנו במיץ לימון טרי. השרימפס, חמישה במספר, היו טריים, גדולים וטעימים. המנה השנייה, טבעות קלמארי מטוגנות, היתה מנה ענקית, אבל טעמם של הקלמארי איכזב שכן הם לא היו פריכים כלל וקצת רכים מדי.
הזמנו גם מה שמכונה בתפריט סלט ירקות יפאני, וזאת היתה המנה הפחות מוצלחת בארוחה כולה. הסלט הכיל רצועות גזר, צנון, מלפפון, גמבה, אצות, קוביות טופו ועלי חסה אדומה בכמות נדיבה, כשכל הירקות מעוצבים בצלחת בצורה "אמנותית" אבל לשום ירק לא היה טעם, והרוטב המועט שנוסף לסלט לא שיפר את המצב.
בתוספת קנקן סאקה ובירה אסאהי אחת הסתכם חשבוננו בסכום סביר מאוד של 134 שקלים. השירות בדרך כלל זריז ויעיל, ונראה כי מה שטוב כאן הוא הסושי והשרימפס.
על ג'אפניקה לא אמרו מילה רעה בעניין חיידקי הליסטריה. רוצים לדעת מי ברשימה השחורה?
לחצו כאן.
קישורים כרטיס ביקור.
לכתבה על חיידקי ליסטריה בסושיות.