X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
[צילום: AP]
תרופות ללא מרשם - לקרוא נכון את התווית!
תרופות לשיכוך כאבים ללא מרשם אינו דומות כולן הבנת המונחים הנפוצים המופיעים על תוויות התרופות לשיכוך כאבים יכולה לעזור לכם לבחור את התרופה הטובה ביותר עבורכם
יפעת גדות עיתונאית עיתונות זהב בע"מ
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
התמכרות למשככי כאבים - מהו הסיכון?
יפעת גדות
התמכרות לכדורים נגד כאבים היא דאגה הגיונית, אך הסיכון נמוך אם נוטלים את התרופות בדיוק כפי שנרשם לכם
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
משככי כאבים בזמן הריון - מה מותר? מה אסור?

   יפעת גדות
משככי כאבים - מסוכנים ללב

תרופות לשיכוך כאבים ללא מרשם ארוזות בבקבוקים וקופסאות שעליהם תוויות המתארות כיצד פועלת התרופה. המידע על התווית של תרופות לשיכוך כאבים יכול לעזור לכם להחליט איזו תרופה היא הטובה ביותר עבורכם - אם אתם מבינים את השפה כמובן. הנה מספר הגדרות של כמה מונחים נפוצים שתמצאו על תוויות התרופות שעל מדפי בית המרקחת.
המונחים שעל התווית
ארגון המזון והתרופות האמריקני (FDA), ומשרד הבריאות בארץ דורשים כי כל המוצרים התרופתיים ללא מרשם יכללו מידע מסויים - על-פי התקנים - על תווית התרופה. מטרתה של תווית פשוטה ואחידה זו לסייע לכם להשוות ולבחור תרופה לשיכוך כאבים בדרך נבונה.
מונחים אלו מופיעים על תווית התרופה בסדר זה:
  • מרכיב פעיל. זוהי התרופה הפועלת להקלת התסמינים. זהו תמיד הפריט הראשון על התווית. לפעמים מופיע יותר ממרכיב אחד פעיל במוצר, אך התווית תציין זאת. אותו מרכיב פעיל עשוי להיות נוכח בסוגים שונים של תרופות. לדוגמה, אספירין - המופיע לפעמים בדרך קיצור כ-ASA - ואצטמופין, הם מרכיבים פעילים במשככי כאבים נפוצים רבים.
שימו לב לכמות של המרכיב הפעיל בכל מינון - הוא בדרך כלל מצויין במיליגרמים (מ"ג). בדרך כלל, ניתן לבחור בין מספר תרופות לשיכוך כאבים שהן בעלות אותו מרכיב פעיל ומינון, ולהעדיף את הזולה יותר או את זו המשווקת באריזה נוחה יותר - קפסולות במקום טבליות, לדוגמה. תרופות המשווקות תחת שמות מסחריים, כמו טילנול, אינן טובות יותר ממקבילותיהן מאותו סוג, כמו האצטמופין המשווק בבית המרקחת הקרוב למקום מגוריכם.
  • 'לשימוש'. נקרא גם לעיתים 'התוויה'. חלק זה של התווית מציין את הסימנים והתסמינים שהתרופה מאושרת [בארצות הברית על-ידי ארגון המזון והתרופות האמריקני, בארץ על-ידי משרד הבריאות] לטיפול בהם.
  • אזהרות. מידע בטיחותי זה מיידע אתכם מאלו תרופות אחרות, מזון או מצבים - כמו נהיגה - יש להימנע כשנוטלים את התרופה.
  • הוראות. בחלק זה מופיע מידע לגבי מתי, כיצד ובאיזו תדירות יש ליטול את התרופה. בחלק זה מצוין גם מינון התרופה.
  • מידע נוסף. מידע נוסף לגבי התרופה, כמו דרך האחסון שלה, יצוין בחלק זה.
  • מרכיבים לא פעילים. חומרים משמרים, חומרים קושרים וצבעי מאכל נכנסים לקטגוריה זו, הכוללת את כל הכימיקלים שבתרופה שאינם מיועדים לטיפול בתסמינים. הקפידו לשים לב למידע זה אם אתם סובלים מאלרגיות למזון או אלרגיות אחרות.
מונחים המתארים את אופי התרופה
תרופות לשיכוך כאבים ללא מרשם נמכרות בצורות שונות רבות.
  • גלולות. זוהי גלולה מוצקה המיוצרת על-ידי דחיסת המרכיב הפעיל יחד עם חומרים קושרים. גלולות בדרך כלל הן צורה שיווקית זולה יותר של תרופה, אך אנשים מסויימים עלולים להתקשות לבלוע אותן.
  • קפסולות. זהו המונח המתאר מיכל ג'לטין חלול המכיל בתוכו תרופה בצורה של אבקה. לאנשים רבים קל יותר לבלוע קפסולות מאשר לבלוע גלולות רגילות.
  • קפליות. קפליות הן גלולות מוצקות בצורה של קפסולה עם ציפוי חלק. קפליות, כמו קפסולות, נבלעות בצורה קלה יותר גם כן מאשר גלולות רגילות.
  • ג'לקפ קפליה עם ציפוי ג'לטין שמטרתו להקל על הבליעה.
  • ליקוויג'ל קפסולה זו מכילה תרופה שהומסה בצורה של נוזל כדי לזרז את ספיגתה בגוף.
  • נזול לשחרור מושהה נוזל זה מכיל חלקיקי תרופה שאינם יכולים להתמוסס. יש לנער היטב לפני השימוש כדי לפזר שוב את חלקיקי התרופה.
מונחים נוספים על האריזה או הבקבוק
המונחים הבאים מתארים מאפיינים ספציפיים הקיימים בחלק ממשככי הכאבים. הוספת מונחים אלו לאוצר המילים שלכם תוכל לעזור לכם לבחור את התרופה המתאימה לשיכוך כאבים.
  • סותר חומציות. משכך כאבים המכיל חומר נוגד חומציות שמטרתו להפחית את החומציות בקיבה. ישנן ספיקות לגבי השאלה האם מוצרים נוגדי חומציות אכן מגנים על הקיבה.
  • נוסחה משולבת. מוצרים עם מונח זה מכילים שני מרכיבים פעילים או יותר. לפעמים נעשה שימוש בקפאין כמרכיב פעיל בנוסף למשככי כאבים אחרים. מחקרים הראו כי תוספת של קפאין לאספירין או לאצטמופין (פאראצטמול) משפרת את ההקלה על הכאבים.
  • ציפוי אנטרי. ציפוי מיוחד זה מאפשר לגלולות לעבור בצורה לא מעוכלת דרך הקיבה ולהתמוסס במעי הדק, עובדה המסייעת להפחית את גירוי הקיבה. מאחר שהציפוי מעכב את הספיגה, זוהי אינה הבחירה הטובה ביותר להקלה מיידית, כמו במקרים של כאב ראש.
  • מינון חזק. תכשירים רפואיים אלו מכילים כמות רבה יותר של המרכיב הפעיל מאשר מוצרים רגילים. לדוגמה, תרופה כזו יכולה להכיל 500 מיליגרם של אצטמינופין (פאראסטמול), לעומת 325 מיליגרם בגרסה הרגילה. פורמולות של מינון חזק במיוחד נוחות יותר כאשר אתם זקוקים למינון גבוה יותר מהמינון הרגיל כדי להקל על התסמינים. נקטו בזהירות רבה יותר כאשר אתם נוטלים תרופות מסוג זה. ודאו שאתם עוקבים אחר מספר המינונים שאתם נוטלים כדי לא לעבור על המינון המומלץ.
  • פורמולה למיגרנה. מוצרים עם תווית זו מאושרים לטיפול בכאבי ראש מסוג מיגרנה - כאבי ראש חמורים שלעיתים קרובות מלווים בסימנים ותסמינים אחרים, כמו בחילה, הקאה ורגישות לאור.
  • פורמולת PM. תרופות אלו מיועדות לשימוש בערב מאחר והן גורמות לישנוניות. תרופות הניטלות בצורה אורלית וכוללות תיאור זה כוללות חומרי הרגעה, כמו אנטיהיסטמיניים.
  • טכנולוגיית השחרור האיטי. מוצרים אלו, הנקראים גם תרופות לשחרור מושהה מתמוססים באיטיות. הם מאריכים את משך השפעת התרופה על-ידי כך שהם שומרים על רמה ממושכת של המרכיב הפעיל בדם. השתמשו בהם אם אתם זקוקים להקלה ממושכת ולא רק מיידית. אך אל תרסקו או תלעסו אותם.
לקרוא הכל
כיום, המידע לגבי תרופות ללא מרשם קל להבנה מתמיד. מונחים טכניים לא ברורים אינם מופיעים על רוב התרופות וכך גם אמצעי בטיחות שאינם מובלטים או מופיעים באותיות קטנות.
לכן, אין תירוצים שלא לקרוא את התווית לפני רכישת התרופה. כמו כן, יש לוודא כי אתם קוראים את התווית במלואה - כולל תאריך התפוגה - כאשר אתם מוציאים תרופה מסויימת מארון התרופות.

תאריך:  10/04/2007   |   עודכן:  10/04/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
תרופות ללא מרשם - לקרוא נכון את התווית!
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות
יפעת גדות
חוקרים גילו כי תרופות מסוג נוגדי דלקת לא סטרואידיים כמו אספירין, אדוויל ו-Celebrex מדכאות את יכולת החיסון לייצר נוגדנים למחלה שתוכננו להגן מפניה    מסוכן במיוחד לקשישים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il