עם ישראל יאכל ביום העצמאות כ-1,200 טון מוצרי בשר ועופות. מדובר בכ-12 מיליון מנות של המבורגר, קבב, סטייק, נקניקיות, עוף ועוד - בהקף כספי כולל של כ-24 מיליוני שקלים. זהו גידול של כ-20-10 אחוזים לעומת יום העצמאות אשתקד. כך נמסר מהתאחדות התעשיינים בעקבות בדיקה בקרב יצרני הבשר לקראת "חגיגת המנגלים".
יצרני הבשר בהתאחדות התעשיינים מדווחים, כי מחירו הממוצע של ק"ג בשר מעובד עומד כיום על כ-20 שקל, עלייה של כ-5% בהשוואה ליום העצמאות אשתקד.
מהבדיקה של התאחדות התעשיינים עולה, כי החודש של יום העצמאות ול"ג בעומר הוא חודש שיא במכירות המוצרים הללו, ונמכרת בו כמות כפולה בהשוואה לחודש ממוצע.
התפתחות "תרבות המנגלים", טוענים יצרני הבשר בהתאחדות התעשיינים, מביאה את המפעלים לפתח מוצרים נוספים שיתאימו לדרך שימוש זו. בהתאחדות מדגישים, כי בתחום מוצרי הבשר המעובד והבשר הגולמי ניכרת מודעות הולכת וגוברת למקור הבשר, לאיכותו, ולרמת ההקפדה בתהליך ייצורי.
מפעלי הבשר המעובד, אשר משווקים גם לייצוא, מקיימים מערכות בקרת איכות ברמה בינלאומיות. מהבדיקה התברר, כי מפעלים אלו הגדילו בשנה האחרונה בכ-10-5 אחוזים את ההשקעות בהרחבות מבנים ובציוד חדשני משוכלל. מדובר בכ-55 מיליון שקלים. השקעות אלו מסייעות להציב את מפעלי הבשר בחזית הטכנולוגיה והאיכות הקיימים בעולם.
בין המוצרים החדשים שניתן למצוא השנה: פסטרמות מופחתות שומן, נקניקיות מופחתות שומן, סטייק עגל, נקניק צרפתי, נקניקיות מקסיקניות חריפות למנגל, סטייקים עסיסיים ונקניקיות אמיתיות מבקר, מעוף ומהודו.